ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Subota 20.10. Župna kateheza firmanici U 7.30., prvopričesnici u 9.00. +++

12.velječe proslavili smo Svjetski dan braka svečanim euharistijskim slavljima koje je predvodio župnik Puškadija, uz veliki broj župljana. U homiliji župnik je protumačio značenje obilježavanja Svjetskog dana brakakoji se u Hrvatskoj obilježava već 9. godinu, a kako je  posvećen bračnom paru, mužu i ženi kao stupu obitelji, tako je i homilija bila usmjerena na supružnike i koji su temelj društva. Time se danom želi i proslaviti sakrament braka, naglasiti ljepotu bračne vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu. Ljubiti odnosno voljeti jedno drugo je svakodnevna odluka - jednostavna i zahtjevna. Svi okupljeni molili su za sve koji su u braku, kao i one koji to planiraju tek učiniti da postanu jedno tijelo i jedna duša.

Kod poldanje mise zajedno s nama proslavili su euharistijsku službu Udruga umirovljenika Sv. Klara-Čehi iz Zagreba zajedno sa predsjednicom gđa. Gordanom Herceg. Oni dolaze drugu godinu u našu župu kako hodočasnici, te im se i ovom prilikom domaći župnik obratio sa nekoliko rjeći o povijesti i sadašnjosti ove župe,  te su tom prilkim zajedno napravili  fotografiju ispred glavnog oltara.

Na prvo ovogodišnje proštenje kao župna zajednica radosno smo proslavili blagdan Sv. Valentina, svečenika i mučenika. Svečano  misno  slavlje  predslavio je vlč. Damir Slamek župnik iz Orehovice uz svečenike našeg dekanata i veliki broj župljana.

U homilji propovjednik je istaknuo lik sveca koga slavimo, a posebno je istaknuo „zaljubljenost u Boga“ koja je najvažnija vrednota Sv. Valantina sve do mučeničke smrti koju je podnio spremno i hrabro za vjeru, kao i ljubav prema čovjeku. Za sve je potrebna ljubav koja se živi i dalje dijeli, te je ljubav nezamisliva bez vjere, a vjera je nezamisliva bez obitelji u kojoj se prima i dalje prenosi.  Propovjednik se je osvrnuo na najnoviju Apostolsku pobudnicu pape Franje „Radost ljubavi“ u kojoj papa naglašava tri ključne riječi koje je važno koristiti u obitelji, a isto tako i u svakoj drugoj zajednici a to su: „molim, hvala, oprosti“ i mi molimo Sv. Valantina za sve naše obitelji,  da ove riječi koristimo više u našem svakidašnjem životu  da bi svijet po nama bio bolji.

Navečer svetu misu predslavio je domači župnik Puškadija za sve župljane, a koji su na ovaj dan željeli sudjelovati u životu zajednice slaveći Sv. Valentina ujedno moleći njegov zagovor!

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75