ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Subota 20.10. Župna kateheza firmanici U 7.30., prvopričesnici u 9.00. +++

Na poziv župnika vlč. Ivice Puškadije, prvu korizmenu subotu, točnije 4. ožujka 2017. Sestre Služavke Maloga Isusa održale su duhovnu obnovu za krizmanice u župi sv. Juraj na Bregu. Tema susreta bila je „Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski“. Susret je započeo euharistijskim slavljem u crkvi sv. Jurja koje je u zajedništvu s krizmanicima i ostalim vjernicima spomenute župe, predslavio župnik vlč. Ivica Puškadija. Poslije svete Mise susret je nastavljen u župnoj dvorani gdje se okupilo šesnaest krizmanica.  Susret su animirale s. Marta Vunak, s. Valerija Sakač i s. Viktorija Predragović. Krizmanice su najprije imle priliku poslušati svjedočanstvo o redovničkom pozivu te upoznati Družbu sestara Služavki maloga Isusa i utemeljitelja sl. Božjega Josipa Stadlera. Potom su se prisjetile što znaju o vremenu korizme koje započinjemo i kako bismo ga mogli što kvalitetnije proživjeti na osobnu korist i korist naših bližnjih. U drugom dijelu susreta želja nam je bila uočiti našu sličnost s Bogom te trenutke i naše postupke kada smo tu sliku na bilo koji način izmijenili ili narušili svojim lošim postupcima. Tu su nam pomogli značajni likovi koje susrećemo u korizmi. Razmišljajući o  Mariji, Petru, Veroniki, Šimunu Cirencu, djevojke su imale priliku uočiti njihovo postupanje te se nadahnjivati na njihovim primjerima. Također su i same u svom životu tražile načine kada mogu biti slične spomenutim likovima i nasljedovati ih kroz ovu korizmu. U radionici, djevojke su u grupnom radu izrađivale poticajne plakate koji su opisivali i davali ključne poruke o svakom liku. Nasljedujući Petrovo pokajanje, Šimunovu spremnost, Veronikino suosjećanje, Marijinu brižnost... uočile smo koliko i kako možemo biti „više“ slika Božja na koju smo stvoreni.

U lijepom, prijateljskom i mirnom ozračju druženje je brzo završilo....vjerujemo da su djevojke „probuđene“ korizmenim poticajima ohrabrene za daljnji angažman i svjedočenje  vjere u svakodnevnom životu!

Od srca zahvaljujemo gosp. župniku vlč. Ivici Puškadiji na pozivu i ukazanom nam povjerenju te želimo blagoslovljen korizmeni hod njemu i svim župljanima župe sv. Jurja na Bregu.

Sestre Služavke Maloga Isusa

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18