ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na poziv župnika vlč. Ivice Puškadije, prvu korizmenu subotu, točnije 4. ožujka 2017. Sestre Služavke Maloga Isusa održale su duhovnu obnovu za krizmanice u župi sv. Juraj na Bregu. Tema susreta bila je „Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski“. Susret je započeo euharistijskim slavljem u crkvi sv. Jurja koje je u zajedništvu s krizmanicima i ostalim vjernicima spomenute župe, predslavio župnik vlč. Ivica Puškadija. Poslije svete Mise susret je nastavljen u župnoj dvorani gdje se okupilo šesnaest krizmanica.  Susret su animirale s. Marta Vunak, s. Valerija Sakač i s. Viktorija Predragović. Krizmanice su najprije imle priliku poslušati svjedočanstvo o redovničkom pozivu te upoznati Družbu sestara Služavki maloga Isusa i utemeljitelja sl. Božjega Josipa Stadlera. Potom su se prisjetile što znaju o vremenu korizme koje započinjemo i kako bismo ga mogli što kvalitetnije proživjeti na osobnu korist i korist naših bližnjih. U drugom dijelu susreta želja nam je bila uočiti našu sličnost s Bogom te trenutke i naše postupke kada smo tu sliku na bilo koji način izmijenili ili narušili svojim lošim postupcima. Tu su nam pomogli značajni likovi koje susrećemo u korizmi. Razmišljajući o  Mariji, Petru, Veroniki, Šimunu Cirencu, djevojke su imale priliku uočiti njihovo postupanje te se nadahnjivati na njihovim primjerima. Također su i same u svom životu tražile načine kada mogu biti slične spomenutim likovima i nasljedovati ih kroz ovu korizmu. U radionici, djevojke su u grupnom radu izrađivale poticajne plakate koji su opisivali i davali ključne poruke o svakom liku. Nasljedujući Petrovo pokajanje, Šimunovu spremnost, Veronikino suosjećanje, Marijinu brižnost... uočile smo koliko i kako možemo biti „više“ slika Božja na koju smo stvoreni.

U lijepom, prijateljskom i mirnom ozračju druženje je brzo završilo....vjerujemo da su djevojke „probuđene“ korizmenim poticajima ohrabrene za daljnji angažman i svjedočenje  vjere u svakodnevnom životu!

Od srca zahvaljujemo gosp. župniku vlč. Ivici Puškadiji na pozivu i ukazanom nam povjerenju te želimo blagoslovljen korizmeni hod njemu i svim župljanima župe sv. Jurja na Bregu.

Sestre Služavke Maloga Isusa

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38