ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

Preobraženje - 2. korizmena nedjelja

Teško ti je?  Nemaš snage? Ne boj se! Ne događa ti se ništa što se već prije tebe nije drugima dogodilo. Danas nam iz Božje riječi  progovaraju Abraham i Isus. Učimo iz Biblije, u njoj je mudrost života.

“Idi iz zemlje svoje, iz zavičaja i doma očinskog, u zemlju koju ću ti pokazati.Velik ću narod od tebe učiniti, blagoslovit ću te, ime ću ti uzveličati i sam ćeš biti blagoslov.” Božje obećanje se ispunilo. Abrahama danas milijuni ljudi diljem svijeta časte kao svog duhovnog praoca.

Isus je izašao iz vječnosti, iz predivnog zajedništva ljubavi s Ocem i Duhom Svetim i došao na zemlju pokazati nam put i otkupiti nas. Današnje evanđelje spominje njegovo preobraženje.  ” I zasja mu lice kao sunce, a haljine mu postadoše bijele kao svjetlost.” Isus je učenicima: Petru, Jakovu i Ivanu pokazao svoje uskrsno lice.  Njegovo lice pokazalo im je  ljepotu koja ih čeka, cilj koji će  ih ojačati jer još ih čekaju njegova muka i smrt.

Kad god ti je teško sjeti se Isusovog lica koje sjaji poput sunca. S njime nosi svoj križ! S njime ćeš imati snage izdržati sve i jednog dana ćeš uskrsnuti i živjeti u vječnoj radosti.

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow