ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Subota 20.10. Župna kateheza firmanici U 7.30., prvopričesnici u 9.00. +++

U subotu, 11. ožujka, održan je VII. križni put po župi pod geslom  „Ne živi čovjek samo o kruhu nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.“.

Mnogo je križnih putova u obiteljima, u narodima, ali samo je jedan križni put do kraja i savršeno ostvaren. To je križni put Isusa Krista koji nas ljubi do kraja, do smrti na križu. Taj se put nastavlja u svim ljudima svih naraštaja. Nastavlja se u svim patnicima. Molimo križni put kako bismo se na putovima svoga života sjedinili s Isusom koji je naš Put, Istina i Život.

Ove godine na svakoj postaji križnog puta kroz svih 9 sela naše župe, razmatrali smo i razmišljali o mislima iz križnog puta sluge božjeg Josipa Stadlera.

Nakon mise u župnoj crkvi župnik je iznio križ za kojim je krenula procesija sudionika koja se sastojala od onih najmlađih  koje su roditelji gurali u dječjim kolicima do onih starijih koji su nam pokazali kolika je njihova snaga, pouzdanje u Boga i vjera da će uspjeti proči cijelim putem.

Od postaje do postaje križ je prelazio iz ruku do ruku onih koji su ga nosili čineći tako zanimljivu gestu predanja i primanja križa. Dok je kolona koja slijedi taj križ zapravo vrlo znakovita slika Isusovog poziva: „Tko želi ići za mnom neka se odreče samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka me slijedi...“

Šutnja koja je vladala između jedanaeste postaje: „Isusa pribijaju na križ“  i dvanaeste postaje: „Isus umire na križu“ upriličila je stvarnost šutnje trpljenja, trenutke u životu kad riječi više ne tješe jer bol obuzima čitavo biće te je prisutna samo čežnja za blizinom bližnjega.  Postaja šurnje prilika je svima nama da razmišljamo jesmo li i mi spremni poći za drugoga na križ? Jesmo li spremni žrtvovati sebe kako bismo pomogli svome neprijatelju? Imamo li snage ostaviti sve i krenuti Isusovim putem muke i patnja?

Križni put završio je u crkvi, od kuda je i krenuo, vraćajući nas istini da smo ovdje tek hodočasnici na putu do svoga Oca u Nebu.

 

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84