ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak 7.razreda 24.03. u 10.30. u crkvi+++

Naša je župa ove godine na drugu vazmenu nedjelju zvanu "bijela nedjelja" na izuzetno svečan način obilježila i proslavila Jurjevo. Sveti je Juraj zaštitnik naše župe, on je naš zagovornik kod Boga i njemu se utječemo u svim našim potrebama. Zahvalni smo dragom Bogu što nam je dao upravo svetog Jurja za zaštitnika, čija ljubav i svjedočenje božje ljubavi i božje nazočnosti ispunja svako ljudsko srce posebnim divljenjem.

Koncelebriranu svetu misu u 11 sati predvodio je doc.dr.sc. Nenad Malović, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu uz koncelebraciju župnika susjednih župa. U svojoj propovijedi predvoditelj nam je govorio o tome što zapravo prikazuje slika na kojoj sveti Juraj kopljem ubija zmaja. Zmaj simbolizira sve ono zlo koje se nalazi unutar duše svakog čovjeka te se protiv toga zmaja moramo svi boriti kao što se borio sveti Juraj. Kada pobjedimo to zlo u nama sve smo bliže tome da postanemo anđeli na zemlji.

Puni pouzdanja i vjere u svetoga Jurja nakon završetka mise svi vjernici pošli su u ophod oko oltara Majke Božje Lauretanske na kojem se nalazi kip našeg zaštitnika svetog Jurja.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43