ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak 7.razreda 24.03. u 10.30. u crkvi+++

U subotu 06. svibnja u Malom Mihaljevcu održano je proštenje u čast Svetom Florijanu. Ove godine po prvi put misa se održala u novoizgrađenoj, ali još nedovršenoj, kapelici koja će biti posvećena Svetom Florijanu. Župnik Ivica Puškadija u pratnji ministranata i vatrogasaca iz Malog Mihaljevca stigao je u svečanoj procesiji u kapelicu gdje je započeo svetu misu. Na početku mise župnik Puškadija najprije je blagoslovio zvono postavljeno u zvonik kapelice, a koje je poklon župe. Od danas će napokon i mještane Malog Mihaljevca ujutro buditi zvuk zvona te ih pozivati na molitvu u podne i navečer. U svojoj propovjedi župnik se osvrnuo i opisao mučenički život Svetog Florijana koji je i zaštitnik svih vatrogasaca. Misno slavlje pratilo je mnoštvo vjernika iz Malog Mihaljevca i okolnih sela, dok su pjevanje popratili pjevači crkvenog zbora te tako uzveličali taj svečani događaj. Zahvaljujemo se crkvenom odboru kapelice u Malom Mihaljevcu na lijepo organiziranom proštenju.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 129