ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak 7.razreda 24.03. u 10.30. u crkvi+++

Predvečerje 20. svibnja 2017. godine zapisano je zlatnim slovima u povijest župe i crkvenog zbora. U 18 sati počela je misa zahvalnica povodom 50. obljetnice osnutka pjevačkog zbora župe Sv. Juraj na Bregu. Misno slavlje predvodio je preč. dr. sc. Mario Kopjar uz koncelebraciju mons. Franca Režonje iz Razkrižja, vlč. Josipa Horvata i domaćeg župnika vlč. Ivice Puškadije, koje je zbor svojim pjevanjem uveličao na koru uz orguljsku pratnju Jelene Horvat.Tijekom mise osjećao se duh zajedništva u pjesmi i molitvi, jer je svaki vjernik (bio pjevač ili ne) u potpunosti predao svoje srce u ruke Boga, Stvoritelja svoga.

 

 

Nakon lijepih riječi vlč. Ivice Puškadije u homiliji, koji je posebno spomenuo najzaslužniju osobu što ovaj zbor i postoji, a koji se već preselio svome Stvoritelju, Valenta Horvata – Japicu, te nadovezanih misli predvoditelja, započeo je drugi dio svečanim koncertom.

Kada se davne 1967. godine od tada mladog, već spomenutog kantora Valenta rodila ideja za okupljanjem pjevača koji bi pjevali na slavu Bogu, nitko nije ni mogao zamisliti da ćemo sada slaviti ovaj veliki jubilej – pola stoljeća postojanja zbora župe Sveti Juraj na Bregu. Uz ovaj veliki jubilej, ove godine slavimo i 10 godina postojanja dječjeg zbora koji okuplja najmlađe pjevače među nama, od djece koja još nisu ni počela hodati u školu pa do djece 8. razreda. Pjevanjem u dječjem zboru stvaraju dobar temelje za nastavak  pjevanja u mješovitom zboru.  Spoj dječjih i zrelih glasova uvelike može doprinjeti ljepoti liturgijskog pjevanja što se i kasnije čulo u skladbi Bože milostivni, u zajedništvu četrdesetak  odraslih i dvadesetak dječjih glasova.

U ovih 50 godina rada zbora mnogi pjevači utkali su godine odricanja, volje, truda i slobodnog vremena što naravno ne bi bilo moguće da im njihove obitelji nisu bile potpora u tome. Neki članovi zbora od samog osnivanja pa sve do danas (dakle, čitavih 50 godina) aktivno sudjeluju u radu ubora. Vrijedno je istaknuti njihova imena: Marija Makovec, Katarina Pintarić, Slavica Galić i Marija Kos. Cvijećem i plaketama nagrađen je njihov trud.

Zahvalnicama su nagrađeni i članovi koji su više od 10 godina svojeg života posvetili pjevanju na slavu Bogu, a ujedno istaknuti je vrijedno da i u dječjem zboru postoji članica koja je tu od samog početka, te je tako Barbara Vinković zasluženo primila nagradu za 10 godina pjevanja.

Zahvaljujem se svim dragim pjevačim na trudu koji ulažu da bi ovaj zbor mogao postojati na ovakav način, da spremno ostavljaju svakog utorka svoje obitelji kod kuće, prekidaju poslove, te odvoje sat ili dva za probe. Nadam se da će i nadalje ustrajati u molitvi, pjesmi i slavljenju Boga, jer im je velika plaća na nebesima.

Ujedno zahvaljujem donatorima koji su prošle godine financijski pomogli prilikom izrade prvog nosača zvuka pod nazivom „Denes spevaj sve stvorenje“, a posebno zahvala obitelji Moharić na donaciji za nove crvene košulje i kravate koje su izrađene baš za ovu obljetnicu.

Hvala svima još jedanput na podršci, svima onima koji su kroz proteklih 50 godina na bilo koji način pomogli radu zbora bilo materijalno, bilo duhovno. Jer uzalud je naš trud ako nema onih koji nas žele slušati, pratiti, dolaziti na naše koncerte.

Daj Bože da za 50 godina ponovno ovaj zbor slavi još veću, 100. obljetnicu, te da i naši unuci, i praunuci budu na ovom mjestu  ponosno pjesmom slavili Gospodina Boga.

Cijela svečanost završena je zajedničkim druženjem u domu „Jurica Murai“ u

Pleškovcu.

 

Kantor  Milovan Horvat

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45