ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam,+++ Župna kateheza 26.01.2019. u 7.30. firmanici,9.00. prvopričesnici, 10.00.2.razred,u 11.00.1.razred Kateheze se održavaju u crkvi +++

Trodnevnom duhovnom pripravom naši župljani pripravili su se za svetkovinu Duhova rođendana Crkve, kao i svetkovinu  Posvete naše crkve,  voditelj je bio  p. Josip Župan, župni vikar u Sv. Nikoli u Čakovcu.

Župna zajednica, poput prve crkve kroz euharistijska slavlja, tumačenje Božje riječi, osobnu molitvu, klanjanje, sakramenat pomirenja, djeljenje sakramenta bolesničkog pomazanja obuhvatila je sve naraštaje od onih najmlađih do najstarijih.

Želja nam je da svi zajedno rastemo u vjeri, ljubavi i zajedništvu, u molitvi,  tražeći snagu od Trojedinog Boga i Bl. Djevice Marije. Sam predvoditelj veoma nadahnuto uz tumačenje darova  Duha Svetoga p. Josip svima nam je ocrtao ljepotu i uzvišenost što pripadamo Crkvi koju je Isus Krist ustanovio, te da tu Crkvu trebamo voljeti kao što majka voli svoje djete,  želeći da se svi vjerni po njoj spase. Uz lijepi broj okupljene crkve svaki dan je bio poseban, predvoditelj je bacao sjeme  koje treba nači plodno tlo kako Isus reče u evanđelju da donese obilan rod za one koje mu je Otac Nebeski dao, da proslavi Očevo ime, i da objavi ljudima da ga je On poslao. Isus nam je navjestio radost, ljubav koju smo i mi dužni djeliti sa braćom i sestrama.

 

Svetkovina Duhova je dan kada Crkva slavi rođendan i silazak Duha Svetoga na okupljenu zajednicu, tako i svi  mi okupljeni oko oltara Gospodnjeg molili smo  da Duh Sveti bude tješitelj i branitelj svoje žive crkve, te da sretno prispijemo na mjesto moje nam je Isus Krist pripravio. Ujedno danas Crkva moli i za razumjevanje i dijalog da svi budemo jedno u Krist Isusu, jer bez Isusa nemožemo učiniti ništa, a zato trebamo biti otvoreni snazi Duha Svetoga koji je poput vjetra koji prodire do najskrovitijeg mjesta, i nema mu kraja.

Tog dana spomenuli smo se devete obljetnice od urušenja crkve, te kako ponovno stoji naša crkva i naš prvi dom urešen Bogu na slavu, koji čeka svoju djecu da mole za sebe i svoje nakane. Bez župljana žive crkve, ona je samo muzej, a sa vjernima tj. udovima Kristova tjela to je zajednica okupljena u Kristovo ime, te kako svako u njoj ima svoje mjesto, zadaću i poslanje.

Drugi dan Posveta Crkve svetkovina u kojoj se spominjemo prošlogodišnjeg velikog događaja svima u sjećanju a to je  posvete crkve koja je izvršena po rukama varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka koji je posvetio crkvu, pomazao ziđa i položio u oltar moći Bl. Alojzija Stepinca. Taj dan slavi se već skoro 3. stoljeća kao dan posvete,  no spomenica župe piše kako je župnik iz Štrigove samo blagoslovio kapelicu, jer obred posvete pridržan je samo biskupu.

Uz veliki broj vjernika, svečenika župnika iz našeg dekanata kao i predvoditelja p. Josipa  veoma svečano Bogu smo zahvali za sve ove godine i stoljeća, za vjerni Božji puk koji su se molili u ovom Božjem hramu, kući  molitve gdje Trojedini Bog i Bl. Djevica Marija Gospa Lauretanska  daju tolike milosti onima kojih ih mole i vapiju. Predvoditelj je i taj dana posvjestio okupljenima vrijednost crkve kao građevine Bogu posvećenoj, i zaštitniku Sv. Jurju, mučeniku kao našem  patronu koji nas zagovara kod Boga. Osnaženi Božjom rječju, hraneći se Tijelom Kristovim po završetku mise svi okupljeni uz pjevanje  marijanskih  pjesama  pošli smo oko glavnog oltara da molimo našu čudotvornu Gospu Lauretansku da nas očuva da ostanemo Kristovi učenici, da budemo postojani, otvoreni Bogu kao Božja djeca jednog Oca Nebeskoga. Neka nas zagovara i štiti!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77