ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam,+++ Župna kateheza 26.01.2019. u 7.30. firmanici,9.00. prvopričesnici, 10.00.2.razred,u 11.00.1.razred Kateheze se održavaju u crkvi +++

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove ili Tijelovo je katolički blagdan koji se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. Svetkovina je spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Na blagdan Tijelova, blagdan tijela i krvi Gospodina Isusa Krista prisjećamo se cijene kojom je otkupljen naš život. Koliko je važan i dragocjen život čovjeka, koliko je veliko ljudsko dostojanstvo pokazuje nam Isusova žrtva na križu. Svoj život, svoje tijelo i krv, sve što je imao Gospodin nam je darovao, zbog neizmjerne ljubavi, na križu. Životom nam je otkupio život. Iz ljubavi prema nama podnio je strašnu muku i smrt na križu. Tu nije bio kraj. Nakon tri dana Isus je uskrsnuo pobijedivši smrt. Isus je prije svoje smrti ustanovio sakramenat svoje prisutnosti – Euharistiju u kojoj je živ i prisutan kad god je slavimo njemu na spomen.

Na dan Tijelova vjernici idu gradom odnosno selom u procesiji noseći Presveti oltarski sakramenat te javno pokazuju svoju vjeru u jedinoga Gospodina.

Svetu je misu predvodio naš župnik, velečasni Ivica Puškadija koji je na posebno dojmljiv način objasnio i približio vjernicima smisao i značenje samog blagdana Tijelova.

Nakon sv. mise uslijedila je zajednička procesija svih prisutnih vjernika. U procesiji su sudjelovali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lopatinec, Zasadbreg i Vučetinec noseći Nebo nad Presvetim kojeg je nosio župnik, a ispred Presvetog, dostojanstveno su ovogodišnji prvopričesnici obućeni u bijele haljine, posipali latice ruža, ostavljajući tako trag kuda je sve prošao Isus u Presvetom oltarskom sakramentu.

Procesija je prošla kroz četiri postaje na kojima se molilo da Bog zaštiti naša sela i gradove od gladi, kuge, rata, bolesti, i svih drugih zla, te se na svakoj postaji čitala Riječ Božja nakon koje je župnik blagoslovio sve četiri strane svijeta.

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14