ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam,+++ Župna kateheza 26.01.2019. u 7.30. firmanici,9.00. prvopričesnici, 10.00.2.razred,u 11.00.1.razred Kateheze se održavaju u crkvi +++

Na posljednoj župnoj katehezi u ovoj školskoj godini 17.06., župnik je sadašnjim sedmim razredima učenika pripremio temu o prijateljstvu sa veoma zanimljivim prezentacijama, raspravom, te su svi zajedno promišljali o nasilju među djecom svih dobi, o opraštanju i vrijednosti prijeteljstva koje je neophodno za čovjekovo sazrijevanje. Župnik je postavio pitanje svim prisutnima jesu li spremni oprostiti uvredu, dati priliku možda onima koje smo nepravedno osudili svojim govorom, rječju, dijelom, ili klevetom.

Zadaća je župne keteheze da župnik zajedno sa roditeljima, djecu uči pripadnosti crkvi, razvijamo svijest o važnosti župne zajednice i pomoći im u uključivanju u pojedine župne skupine i djelovanja. Znamo da su roditelji prvi katehete i odgojitelji u vjeri svoje djece, zato samo međusobnom  suradnjom možemo učiniti dobro djelo koje je Bog posijao u srca te djece, ujedno lakše ćemo pronaći prikladne putove i rješenja za moguće poteškoće.

Na kraju župnik je svima zahvalio na dolascima na župnu katehezu i nedjeljne susrete, a najrevniji tom prilikom primili su i Bibliju kao dar. Njihova imena su Bratko Dora, Fajfar Michele, Krnjak Ana, Latin David, Levačić Tkalec Julija, Vinković Barbara, Višnjić Stiven i Vrbanec Vilim.

Neka bude svima poticaj kako je lijepo biti zajedno kad se kao braća i sestre zajedno okupljamo u Domu Božjem slaveći Presveto Trojstvo i našu Nebesku majku Mariju!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92