ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Župna kateheza 25.05.2019. u 8.sati 6.i 7.r.,u 9 sati 4.i 5.r., 10.sati 3 i 2.r.,kateheza se održava u crkvi+++

29.8.2017. ministranti i dječji zbor naše župe su proveli na nagradnom izletu za svoj trud i rad i pritom posjetili Ludbreg, Koprivnicu i Močile.  Najprije smo posjetili Ludbreg i razgledali Restauratorski zavod u dvorcu Bačani. Tamo smo vidjeli načine čuvanja i restauracije tekstila, drvenih predmeta (skulptura, oltara i sl.) te slika. Ujedno smo posjetili i kapelicu u kojoj je došlo do čuda pretvorbe vina u krv a koja se nalazi u sklopu tog dvorca.

Nakon toga smo otišli u crkvu Predragocjene Krvi Isusove, gdje smo se pomolili, otpjevali nekoliko pjesama i poklonili se Predragocjenoj Krvi Isusovoj koja je izložena u crkvi. Slijedio je ručak u restoranu a onda smo krenuli put Koprivnice.

Tamo smo prošetali i poigrali se na lijepo uređenom igralištu u centru grada, a nakon toga se uputili u župu u Močile gdje nam je domaćin bio vlč. Leonard Markač. Uz njegovo vodstvo smo razgledali župnu crkvu te otpjevali nekoliko pjesama. Velečasnom se svidjela naše pjevanje pa je uslijedio poziv da dođemo u Močile nekom prilikom i pjevamo na misi. Moramo spomenuti da nam je puno toga znao ispričati i naš vlč. Ivica Puškadija jer je u toj župi Uznesenja BDM proveo neko vrijeme kao đakon. Nakon okrijepe na župnom dvoru i fotografiranja krenuli smo puni dojmova kući.

Ovim izletom smo željeli nagraditi naše ministrante i članove dječjeg zbora za trud i rad koji ulažu u život naše župne zajednice i obogaćuju ga svojoj prisutnošću, vjerom i entuzijazmom. Izlet je zajedno organizirao i financirao naš župni zbor i župa. Djecu su na putu pratili vlč. Ivica Puškadija, kantor Milovan Horvat i Marta Lončar - Vinković.

 

Marta Lončar - Vinković

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35