ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak 7.razreda 24.03. u 10.30. u crkvi+++

Slavljene Marije, Majke našeg Spasitelja, u svakom čovjeku otvara vrata srca, a slavljenje pjesmom u zajedništvu poseban je dar. Tako je u subotu 09.09.2017. u 18 sati, održan VII. susret zborova i vokalnih sastava gornjomeđimurskog dekanata. Ulaznom pjesmom „O, Marijo Majko naša“ , više od 130 pjevačica i pjevača, započela je Služba riječi i kratka homilija domaćeg župnika Ivice Puškadije.

 

 

Uz malo manji broj zborova, ali istim žarom kao i uvijek na susretu su sudjelovali:

Mješoviti zbor KUD-a „Sv. Jeronim“ iz Štrigove, Zbor župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Macinca, KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, Župni zbor „ Sveti Marko“ iz Selnice, naša muška vokalna skupina i mješoviti zbor.

U sredini samog programa svojim prisustvom i pjevanjem počastili su nas i gosti, Zbor župe Sv. Jurja iz Maruševca, u pratnji svog župnika vlč. Krunoslava Milovca. Ovo je zbor osnovan prije 5 mjeseci i svojim su pjevanjem pokazali da se uz Božju pomoć u kratkom vremenu može postići veliki napredak.

Organizatori ovog susreta, kao i svih prijašnjih, su župa i zbor Sveti Juraj na Bregu. Nakon zborovanja i oproštajne procesije oko oltara Majke Božje Lauretanske nastavili smo s druženjem u Domu mladeži u Lopatincu, naravno također uz pjesmu i čašicu razgovora.

Zahvala svim pjevačicama, pjevačima i njihovim voditeljima na trudu, te neka  slavljenje Boga unese radost u svakodnevnicu njihovih života.

Jer sve započinje pjesmom, a tko pjeva, kao što je u homiliji rekao vlč. Ivica, dvostruko moli.

 

Milovan Horvat

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50