ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Uz 24. nedjelju kroz godinu

Tema sutrašnjih čitanja je opraštanje. Isus od nas traži opraštati 70 puta sedam puta, to jest uvijek. Nikada ne smijemo odustati od praštanja i milosrđa! Isus nas podsjeća na Božje praštanje. Koliko puta je Gospodin nama oprostio? Zašto i mi ne bismo, poput njega, praštali bližnjima kad nam učine nepravdu? I ne samo to već i molili za one koji su nas povrijedili, ali također ponizno molili oproštenje kad smo mi učinili nepravdu.

Oprostiti bližnjemu ne znači slagati se s nepravdom koja nam je učinjena. Oprostiti ne znači dopustiti  iživljavanje nad svojim životom. Dapače, imamo obavezu braniti se i zaustaviti onoga koji nam čini nepravdu,. ali nikada ne ići u osvetu.  Oprostiti znači raskinuti okove u koje nas zlo, nepravda, grijeh želi okovati. Oproštenjem postajem slobodan ići naprijed, bez obzira je li onaj koji mi je učinio nepravdu spreman tražiti oproštenje ili želi ostati u stanju nepravde i neprijateljstva.

Ne dopusti da te nečija povreda, nepravda i mržnja učini obaveznim svaki dan i čas misliti na to. Zaustavi nasilje, pokaži da se ne slažeš i u srcu istog trena blagoslivljaj  neprijatelja kao što nas Učitelj Isus uči. Ljubiti  i neprijatelje, na što nas potiče Isus čini se uzaludno i ludo onima kojima izmiče Božja logika, a ipak, ljubiti neprijatelja to najprije otvara perspektivu nama, a i neprijatelju otvara mogućnost da se i on jednog dana promijeni.

”Bog je ljubav!” , ovo svjedočanstvo učenika koji je glavu smio nasloniti na Isusove grudi, na najbolji način oslikava Boga. Istina, Bog je pravedan, to se nikako ne smije zaboraviti. S ljubavlju i pravednošću Božjom ne smije se igrati, ali Božja pravednost je očinska, puna milosrđa. Neće nas spasiti strah od Božje pravednosti!  Pravednost Božja nas treba  uzdrmati i probuditi, potaknuti na promišljanje i obraćenje, ali samo će nas svijest o neizmjernoj ljubavi živoga Boga moći promijeniti u dubinama našeg bića, u jezgri naše osobnosti. Samo ljubav privlači i vodi čovjeka u raj.

Rastimo u milosrđu! Učimo praštati! Budimo s Isusom veći od sebe! On zna bolje od svih što je najbolje za nas!

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow