ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

Polazak ispred župne crkve u 7,00. Vožnja preko Varaždina i Ivanca do Lepoglava. Lepoglava je poznata kao mjesto jednog od najstarijih sveučilišta u Hrvatskoj, a također je poznata i po Pavlinima koji su u njoj imali značajan samostan, a bili su prisutni na mnogim mjestima u Hrvatskoj sve dok nisu bili protjerani, a njihova imovina oduzeta. Pavlini su bili prosvjetitelji hrvatskog naroda, ali i drugih naroda među kojima su bili prisutni.

Po dolasku razgled  prekrasne brokne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i sveta misa. Nakon svete mise nastavljamo do najbolje uređenog dvorca u Hrvatskoj – Trakošćana, koji je smješten u predivnoj prirodi, parku te s jezerom čini pravi biser kulturne baštine. Razgled postava muzeja koji se nalazi u dvorcu.

Po završetku razgleda ručak u obližnjem restoranu te slobodno vrijeme za šetnju.

Nakon pauze vožnja autobusom do obližnje Bednje te posjet župne crkve.

Bednja je na poseban način poznata po svojem autohtonom kajkavskom dijalektu pa će biti dragocjeno čuti i taj očuvani i lijepi način govora.

Po završetku posjeta povratak u Sveti Juraja na Bregu. Povratak se očekuje u večernjim satima

Cijena po osobi: 150 kn

Cijena uključuje:

-prijevoz kvalitetnim autobusom na navedenim relacijama

-ulaznicu za dvorac Trakošćan

-ručak u obližnjem restoranu

-pratitelja na putu

 

Upisi u tjeku u sakristiji ili u župnom uredu!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62