ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

Ja, Miro Denac rođen sam 17.03.1993. godine u Varaždinu. Dolazim iz Župe sv. Martina biskupa, Donja Voća. Završio sam Srednju strukovnu školu „Arboretum Opeka“ u Marčanu te stekao zvanje poljoprivrednog tehičara-hortikulturista. Pohađao sam i Srednju Glazbenu školu u Varaždinu smjer glazbene teorije. Fakultativno sam u istoj školi pohađao satove orgulja, klavira i solo pjevanja. Nakon završene srednje škole, odazvao sam se Kristovu pozivu i došao u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te upisao Katolički bogoslovni fakultet koji privodim kraju.

Po rukama mons. Vlade Košića, biskupa Sisačkog, 14. prosinca 2013. godine primio sam službu lektora. Po biskupu Požeškom, mons. Antunu Škvorčeviću, 12.prosinca 2014. postavljen sam u službu akolite. U listopadu 2014. godine primljen sam među kandidate za svete redove đakonata i prezbiterata. Odlukom Varaždinskog biskupa, mons. Josipa Mrzljaka poslan sam na vašu župu sv. Jurja na Bregu na župni praktikum, na stjecanje pastoralnog iskustava.

Radujem se zajedničkoj suradnji na dobro cijele župne zajednice, preporučam se u vaše molitve.

bogoslov Miro Denac

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71