ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

U subotu 02. prosinca 2017. uoći Prve nedjelje došašća župna zajednica proslavila je zajedno sa osamdesetogodišnjacima i drugim dobnim generacijama euharistijsku gozbu. Predhodila je sveta ispovijed prisutnih, te klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, u kojeme smo Bogu Trojedinom prikazali stare, nemoće, bolesne i usamljene.

Uslijedilo je slavlje euharistijske gozbe koje je predvodio domaći župnik, vlč. Ivica Puškadija uz suslavlje vlč. Josipa Horvata, koji su nakon homilije prisutnim bolesnicima podjelili bolesničko pomazanje.

Tim susretom, izmireni s Bogom i braćom ljudima, svi smo u radosti ušli u vrijeme došašća koje poziva na budnost, pripravnost. Po završetku misnog slavlja i zajedničkog fotografiranja zajedno smo se uputili na druženje u prostorije župnog dvora na okrepu i čašicu razgovora.

 

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 109