ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

Na svetkovinu Bezgriješnog začeća BDM u Zagrebu na Vrhovcu naše dvije župljanke rođene sestre s.Marija  Josipa i s. Marija Barbara Šprajc rodom iz Brezja, od roditelja Stjepana i Katarine r. Kovačić proslavile su svojih dvadeset i pet godina redovničkih zavjeta. Uz naše sestre slavljenjice s. Josipu i s. Barbaru, još je jedna sestra proslavila svoju dvedeset i petu godinu zavjetovanja. Ujedno i tri su sestre proslavile zlatni jubilej svojih redovničkih zavjeta iz  zajednice karmeličanski Božanskog Srca Isusova koje su ove godine proslavile 100. godišnjicu od dolaska u Hrvatsku.

Misu je predslavio mons. Ratko Perić biskup mostarsko- duvanski, uz suslavlje svećenika župnika iz rodnih župa sestara jubilarki, te veliki broj rodbine i prijatelja naših jubilarki. Biskup je u homilji potaknuo na tri točke obilježene svetkovine Bezriješnog začeća BDM, a to su zlato, žena i jubilej, istaknuvši kao je zlato vrijedna, neuništiva, plemenita i cijenjena kovina, isto kao i uloga žene u obitelji i redovništvu povezavši ta dva pojma sa proslavom srebrog i zlatnog redovničkog jubileja. Posebno je ohrabrio jubilarke na daljnju ustrajnost na zajedničkom hodu s Kristom na put prema vječnosti. Nakon mise sljedilo je čestitanje svih prisutnih sestrama  jubilarkama, a slavlje se nastavilo kod zajedničkog stola u prostoru Duhovnog centru Bl. Marije Terezije.

Svima slavljenicama, a osobito našim župljankama želimo obilje Božjeg blagoslova, ustrajnosti u nasljedovanju i svjedočenju Isusa Krista i služenju braći i sestrama.

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39