ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak 7.razreda 24.03. u 10.30. u crkvi+++

Župa sv. Jurja na Bregu  svake godine 12. prosinca ima dan klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom i veliku božićnu ispovjed. To je milosni dan za našu župu. Tada se u ime čitave naše Biskupije klanjamo Isusu prisutnom u Presvetoj euharistiji te se sakramentom Ispovjedi pomirujemo s Bogom i tako pripremamo srce za dolazak i rođenje Isusa Krista . Klanjanje smo započeli jutarnjom svetom misom u 7.30 nakon koje je bilo izloženo Presveto. Svečanu svetu misu u 11.00 sati predslavio  gvardijan Franjevačkog samostana u Varaždinu fra Ivan Miklenić uz koncelebraciju 10-ak svećenika iz našeg dekanata.

U nadahnutoj propovijedi fra Ivan je posvijestio značenje i važnost euharistije za naš svakidašnji život istaknuvši kako je slavlje jedinstvene Žrtve sv. Mise prvenstveno slavlje po kojem nam se na tajanstven, očima nevidljiv, ali zato ne manje stvaran način posadašnjuje i ponazočuje ona jedinstvena žrtva Isusova na križu. Naglasio je također važnost stanja milosti koje je potrebno za primanje sv. Pričesti usporedivši sakrament svete ispovjedi sa kemijskom čistionicom po kojoj se možemo očistiti od svih grijeha.  Sve okupljene pozvao je  da stojeći pred tom divnom tajnom- Isusom samim, koji želi da ga što češće primamo, da hrani naš život i daje nam smisao, da ispitaju svatko sebe s kakvom pobožnošću, s kakvim žarom, s kakvom pažnjom i sudjelovanjem slavi sv. Misu i prima sv. Pričest.

Propovjednik je također istaknuo primjer hrvatskog sveca Leopolda Mandića koji je mladim kapucinima znao govoriti da si posvjeste kad budu u napasti da su se tog dana pričestili i da če se i sutra budu li u milosti opet pričestiti. Na kraju propovjedi svrnuo je propovjednik pažnju na vječno svjetlo na oltaru koje je centar ove župe i poziva da shvatimo i poklonimo se Bogu živomu koji je s nama u dobru i u teškoćama, u radostima ali i u žalostima, zauvjek i nakon tjelesne smrti..

Dan župnog klanjanja smo završili blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom u 14.00 sati.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 88