ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak 7.razreda 24.03. u 10.30. u crkvi+++
Druge i treće nedjelje došašća u našoj župi predstavili su se ovogodišnji kandidati za primanje prve svete pričesti i svete potvrde.
Tom prigodom aktivno su sudjelovali i animirali euharistijska slavlja čitajući čitanja i molitvu vjernika i ispovjedili svoju vjeru nakon čega je uslijedilo prozivanje, a oni su svojim odgovorom "Evo me!", na proziv njihovog imena,  iskazali da iskreno i sa mnogo žara žele primiti sakrament za koji se pripremaju. Uz njih na euharistiskom su slavlju sudjelovali niihovi roditelji, prijatelji i rodbina, a uz krizmanike i njihovi kumovi koji su nakon slavlja mise imali susret i upoznavanje sa župnikom.
Činom svog predstavljanja župnoj zajednici kandidati su započeli intenzivniju pripremu za primanje sakramenata prve svete pričesti i svete potvrde.
Na tom put priprave pratimo ih svojom molitvom te ih ohrabrujmo primjerom svog življenja vjere.
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 122