ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Svečana proslava rođenja Isusa Krista, Sina Božjega u našoj župi započela je svečanim misnim slavljem u kapeli u Zasadbregu u 21 sat na badnju večer. Uoči te tzv. dječje polnoćke djeca iz Zasadbrega održala su božićni program sa recitacijama i hrvatskim pučkim pjesma te je taj program okrunjen misnim slavljem euharistiske žrtve koju je predvodio župnik Ivica Puškadija u prepunoj kapeli koja je te večeri bila pretijesna da bi  primila sve vjernike koji su pohrlili sa djecom da bi u zajedništvu proslavili rođenje Isusa Krista.

 

Svečana misa polnoćka započela je u župnoj crkvi svetog Jurja u ponoć na kojoj je župnik Ivica na svečani i simbolički način u ulaznoj procesiji unio lik djeteta Isusa pribavljenog u Betlehemu i položio u jasle postavljene za tu priliku podno oltara. Radosni zvuci božićnih pjesama odjekivali su u župnoj crkvi koja je te noći bila pretijesna za sve vjernike koji su došli sa svih krajeva naše župe. Na sam blagdan Božića u župi održane su tri svete mise koje su bile jako lijepo posjećene od strane župljana koji su na taj način posvjedočili svoju vjeru, a iza svake mise imali su priliku podati čast liku djeteta Isusa. Na misi u 15 sati na kojoj su se ispreplitali radosni glasovi hrvatskih božićnih pjesama, plač i smijeh najmlađih članova župe bio je i upriličen blagoslov djece koja su nakon mise i blagoslova radosno, sa zanimanje i divljenjem promatrala jedne od najstarijih jaslica Međimurja koje su postavljene u župnoj crkvi svetog Jurja.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 145