ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Zajednica ministranata naše župe uputila se 26.12. pod vodstvom župnika Ivice Puškadije i bogoslova Mira put grada Varaždina! Razlog je bio pohod crkvama tog grada u kojem su naši ministranti razgledali jaslice. Stigavši u Varaždin ministranti i voditelji uputili su se najprije u župnu crkvu sv. Nikole biskupa gdje su se ministranti ponajprije divili velikom baroknom oltaru sv. Nikole, a potom i jaslicama u kojima im je posebno bilo upečatljivo jezerce koje je uklopljeno u jednu divnu cjelinu velikih jaslica postavljenih na pokrajnom oltaru.

 

Nakon posjeta varaždinske župne crkve uputili smo se u samostan i crkvu sestara Uršulinki gdje nas je dočekala sestra Damjana koja nas je provela samostanom i crkvom iznjevši nam kratku povijest samostana i crkve te presjek djelovanja svoje družbe. Nakon što smo se u crkvi pomolili pred čudotvornim kipom Majke Milosti obišli smo i prostorije vrtića i katoličke osnovne škole koju sestre drže, a neizostavno je bilo i kratko igranje na diječijim spravama u dvorištu samostanskog kompleksa. U franjevačkoj crkvi ministranti su također pohodili jaslice nakon čega smo se uputili pohoditi i svečenićki dom u Varaždinu i njihovu kapelu koju nam je ukratko predstavio preč. Mirko Horvatić. Uslijedila je okrepa i povratak u Međimurje. Uz sve lijepo što su ministranti vidjeli i doživjeli jednoglasno su zaključili kako su ipak njihove jaslice u Svetom Jurju najposebnije i njima najljepše.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33