ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Otvorenih srca ispunjenih radošću, sa osmijehom na licu i vedrinom u duši, nakon 22 dana Adventa, dočekali smo rođenje Isusa Krista. Radost rođenog Isusa okupila nas je u župnoj ckrvi Sv. Jurja mučenika na već tradicionalnom, 12. božićnom koncertu na Štefanje, 26. prosinca. Izvođači ovogodišnjeg božićnog koncerta: KUU Zasadbreg, Hana Perko, Jelena Horvat, Bruno Fortner, Miro Denac, Muška vokalna skupina, Dječji župni zbor i Mješoviti pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu, željeli su svim posjetiteljima darovati onu toplinu božićnih pjesama koja raste iz duha ljubavi, a kojom su sve skladbe protkane.

Pri samom kraju koncerta svima se obratio župnik župe Sveti Juraj na Bregu, Ivica Puškadija, te uputio riječi pohvale i podrške svima koji su sudjelovali u ovom projektu. A nakon župnika nekoliko riječi uputila nam je predsjednica zbora Marta Lončar-Vinković koja je ujedno podijelila skromne poklone zahvalnosti vanjskim suradnicim ovog koncerta: KUU Zasadbreg i njihovom voditelju Miroslavu Novaku, Hani Perko (saksofon), Jeleni Horvat (klavijature) ,Bruni Fortneru (gitara) i Miru Dencu (orgulje), bez kojih koncert ne bi bio na tako visokoj razini.

Svi pjevači i svirači nastojali su nam dati sebe, ali ne bi to uspjeli da Gospodin nije milostiv, dobar i darežljiv. Svima nam je dao talente, a na nama je da ih iskoristimo, ali ne za sebe, već za bližnje, a upravo je blagdan Božića najbolje vrijeme za to.

Nakon koncerta druženje svih izvođača i posjetitelja nastavljeno je na prigodnom domjenku u domu kulture Jurica Murai u Pleškovcu.

Hvala svima koji su i ove godine uložili slobodno vrijeme i dobru volju za pripremu ovog koncerta!

 

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 147