ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - RIM , nedjelja, 26.08.

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju na Bregu u 21,00. Noćna vožnja turističkim autobusom  kroz Sloveniju  i Italiju (Venecija, Padova, Bologna, Firenca)  u smjeru   Rima.

2.DAN:  RIM, ponedjeljak, 27.08.

Po dolasku u Rim odlazak  do Kalistovih KATAKOMBI i razgled mjesta kršćanskog okupljanja u doba progona Crkve. Sveta misa u Katakombama. Odlazak do BAZILIKE SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA. RAZGLED Vožnja autobusom do STAZIONE TERMINI. Slobodno vrijeme za ručak i kavu. Posjet bazilike SV. MARIJE VELIKE  i  SV. PETRA U OKOVIMA gdje počiva naš Julije Klović Croata, najslavniji minijaturist svih vremena i Michelangelov MOJSIJE. Šetnja  do KOLOSEUMA. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: RIM, utorak, 28.08.

Doručak. Posjet LATERANSKE BAZILIKE, SVETIH STUBA I KRSTIONICE. Sveta misa. Slobodno vrijeme za ručak. Razgled crkve SANTA MARIA IN COSMEDIN ( u predvorju se nalaze „Usta istine“. Odlazak do KAPITOLIJA, najslavnijeg i najmanjeg brežuljka u Rimu. S prekrasnog vidikovca iza Kapitolijskog trga vidjet ćemo kao na dlanu FORUM ROMANUM, središte života u doba republike i prisjećati se početaka povijesti Rima gledajući brežuljak PALATIN. Odlazak do crkve SVETE MARIJE OD NEBESKOG ŽRTVENIKA  i poslije do VENECIJANSKOG TRGA I OLTARA DOMOVINE. Po povratku prolaz pored SVEUČILIŠTA GREGORIANA i posjet najpoznatijoj fontani Rima, FONTANI DI TREVI. Odlazak do ŠPANJOLSKOG TRGA i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN: RIM, srijeda, 29.08.

Doručak. Odlazak na TRG SV. PETRA. Sudjelovanje na audijenciji sa papom. Posjet BAZILIKE SV. PETRA, KRIPTE I KUPOLE . Slobodno vrijeme. Šetnja uz slavnu rijeku  Tiber pored ANĐEOSKE TVRĐAVE. Posjet jednog od najljepših trgova Rima NAVONE.  Produžujemo do PANTEONA, a potom slijedi šetnja  do HRVATSKO – PAPINSKOG ZAVODA SV. JERONIMA. Razgled crkve i Sv. misa.  Povratak u hotel.  Večera.Noćenje.

5. DAN: RIM, četvrtak, 30.08.

Doručak. Vožnja kroz Italiju u smjeru Loreta, velikog marijanskog svetišta Italije. Što je Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju. U velikoj bazilici svetišta u Loretu nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Razgled bazilike i  kućice. Nakon slobodnog vremena nastavak putovanja prema domovini.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 2150,00 kn

 

Za jednokrevetnu sobu nadoplata 500 kn

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama te posebna ulaznica za ulaz u centar, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu 2/3٭u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona, sve razglede prema programu, jamčevinu, troškove organizacije i provedbe putovanja, ulaznice za kupolu sv. Petra i Katakombe. Upisi i uplata kotizacije do kraja mjeseca veljaće po osobi iznosi 500 kn,  plaća se pri upisu dok preostali dio ukupnog iznosa cijene treba biti uplaćen najkasnije mjesec dana dana prije putovanja... Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 128