ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

 

14.veljače, na spomendan svetog Valentina, naša je župna

zajednica proslavila  Pepelnicu - Čistu srijedu.

 

 

Kako je ove godne došlo do preklapanja Valentinova i Pepelnice, izostala je proslava svetog Valentina.

Mise u 11. i 18. sati predvodio je sam župnik, vlč. Ivica Puškadija koji je u propovjedi iznio značenje korizme i obračenja u životu svakog vjernika katolika, pojasnio  teme molitve, pokore i posta. Što  znači post koji je mio Gospodniu? Bit posta nije odreći se nećeg pa nakon određenog vremena

nastaviti po prijašnjem, nego postivši preobražavati vlastiti život i navike na vlastito dobro i dobro bližnjih

Župnik je povezao teme ljubavi, međuljudskih odnosa i molitve sa životom svetog Valentina i pozvao okupljene vjernike da nasljeduju njegov primjer  i njegovu ljubavi prema bližnjemu i Bogu potaknuvši ih da se u svim obiteljskim problemima i poteškoćama rado i često utjeću zagovoru svetog Valentina i nebeske Majke Marije.

Po završetku homilije uslijedio je blagoslov pepela koji je dobiven paljenjem grančica blagoslovljenih na prošlogodišnjoj Cvijetnici, te sam obred pepeljenja kojem je pristupio mnogobrojni vjernički puk okupljen na euharistisko slavlje.  Župni Caritas po završetku misa imao je akciju sa  tradicionalnim suhim kolačima zvanim „ftičeki“ , a sav  prikupljen dobrovoljni prilog bit će namjenjen za djelovanje i potrebe župnog Caritasa.

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17