ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće na Mariju Bistricu 06.07.2019. upisi u tjeku+++

Po rukama biskupa mons. Josipa Mrzljaka bogoslov Miro Denac, rodom iz Donje Voće a sada na praktikumu u našoj župi, postao je đakon Varaždinske biskupije. Pjevanje na misnom slavlju, koje je održano  10. ožujka 2018. godine u 10 sati u varaždinskoj katedrali , predvodio je zbor  Župe sveti Jurja na Bregu.  U želji da što svečanije uvedemo našeg bogoslova i prijatelja u društvo klera, svi pjevači, vođeni rukom svojeg voditelja Milovana Horvata, te orguljskom pratnjom katedralnog orguljaša Višeslava Jaklina, radosno i punim srce dali su hvalu Bogu svojim glasovima prekrasnom ulaznom skladbom „Vjerujem u Tebe Gospode“, te psalmom „Evo dolazim Gospodine“. Nema ljepših stihova od ovih koji pokazuju istinsku želju našeg bogoslova da svoj život prepusti u ruke Svevišnjega.

Ovo je u pedesetogodišnjoj tradiciji zbora drugo zapaženo gostovanje i pjevanje cijele mise u katedrali naše biskupije koje je završeno međimurskom korizmenom popjevkom „Bože , milostivni“, a čime smo htjeli iskreno čestitati đakonu Dencu na njegovom životnom pozivu.

 

Pjevači zbora Župe sveti Juraj na Bregu

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79