ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak 7.razreda 24.03. u 10.30. u crkvi+++

 

Dana 14.travnja 2018. u našoj župnoj crkvi podjeljen je sakramen krštenja četvero djece koji su postali djeca Božja. Sakrament krštenja primili su:

Mia Šafarić, kći Siniše i Zvjezdane r. Hrešć iz Okruglog Vrha 127 a kumovi su bili Damir i Vedrana Herman

Vito Novak, sin Miljenka i Monike r. Krznar iz Lopatinca, Vrtna 6 , a kuma je bila Anita Krznar

Ivan Lesjak, sin Anđelka i Željke r. Lesjak iz Frkanovca 66 , a kumovi su bili Aleksandar i Ivana Srpak

Hana Šoltić, kći Luke i Tamare r. Belec iz Lopatinca, V. Nazora 13 , a kumovi su bili Karlo i Martina Šoltić

 

 

Sakrament svetog krštenja podjelio je vlč. Miro Denac, đakon koji je na službi u našoj župi  kojem su to ujedno bila i prva krštenja koje je podjelio na svojem putu prema svečeništvu. Njegova đakonska služba je  pomagati biskupu i njegovu prezbiteriju u Službi riječi, oltara i ljubavi. Kao služitelj oltara navješćivat evanđelje, pripremat žrtvu i vjernicima dijeliti Gospodnje Tijelo i Krv, a po biskupovom nalogu dužnost mu je da potiče i one koji ne vjeruju i one koji vjeruju da ih poučava u svetom nauku, da predsjeda molitvama, da krsti, prisustvuje vjenčanju i blagoslivlja ga, da nosi popudbinu umirućima i predvodi pogrebne obrede. Roditeljima želimo i molimo obilje Božjeg blagoslova te da budu roditelji prokušanih vrlina.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow