ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U prepunoj dvorani Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu dogodila se nezaboravna književna večer. O stvaralaštvu Danijela Kralja govorio je profesor Ivan Pranjić, a emotivnu priču pjesničkog izričaja i o prijateljstvu s Danijelom i njegovim pjesmama donijela je Martina Rudančić iz Zagreba.

 

 

Pjesničkom druženju su nazočili između ostalog prečasni Ivan Kozjak i vlč. Ivica Puškadija, Marija Ciglar, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije, profesorica Mirjana Vidović te mnogobrojni Danijelovi prijatelji i obitelj koji mu daju potporu u njegovom pjesničkom izričaju.

 

Danijel Kralj  unatoč činjenici što je osoba slijepa od rođenja prenosi na svoju obitelj, prijatelje i publiku pjesničkih druženja izniman životni optimizam što se dogodilo i na čakovčekoj pjesničkoj večeri. Svojim pjesmama njeguje uzorni optimizam, svojom poetikom stvara izvorne, ugodne i začudne pjesme koje pozivaju na životu radost.

U programu je sudjelovala i Sara Šarić te grupa Boemikon iz Gimnazije Josip Slavenski Čakovec. Nakladnik zbirke “Moja radost neprolazna”. je Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, uredili su je Ivan Pranjić i Tomo Blažeka, a grafički oblikovao Vanja Štebih.

 


 

Autor je rodom iz Lopatinca i danas je magistar hrvatskog jezika i književnosti. Do sada je objavio tri zbirke pjesama: “Put do ljubavi, mira i sreće”, “Moja lutanja” i “Vrijeme za snove”. Dobitnik je 2. nagrade “Goranovog proljeća” 2003. godine u kategoriji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske.

“Život nam uvijek donese iznenađenja razna: od radosti i veselja do boli i briga. Svaka bol jednom prođe, a radost je neprolazna o čemu u stihovima govori i ova knjiga.” Danijelova je poruka otisnuta i na Brailleovom pismu na umetku zbirke. Knjigu je posvetio svom preminulom ocu Mladenu.

 

Izvor: Međimurske novine, Roberta Radović


p.s.  Promocija knjige pjesnika Danijela Kralja, našeg župljanina održat će se 19. svibnja 2018. u 18.00. sati u župnoj crkvi svetog Jurja, mučenika u Lopatincu. S radošću Vas očekujemo.


Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7