ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Dana 21.travnja 2018. povodom dana Općine i Župe održan je koncert klape „Sv. Juraj i orkestra HRM“ u sporstkoj dvorani osnovne škole I.G.Kovačića u Pleškovcu.

Dragi nam gosti posjetili su prije koncerta Općinsku zgradu naše Općine gdje ih je dočeko načelnik gosp. Anđelko  Nagrajsalović i ukratko upoznao sa životom i djelovanjem same Općine, a koja ujedno  ove godine slavi  dvadeset i petu godišnjicu od osnutka.

Po završetku upoznavanja ispred same Općine napravljena je zajednička fotografija za uspomenu.  Klapa „Sveti Juraj“ zatim se uputila u crkvu svetoj Jurja mučenika, njihovog nebeskog zaštitnika gdje ih je velečasni Ivica Puškadija upoznao sa poviješću župe i župne crkve. Gosti su ugodno ostali iznenađeni uređenjem župne crkve iako je ista samo prije 10 godina bila urušena. Na čast svetom Jurju klapa je zapjeva i ostala oduševljena akustikom sakralnog prostora naše župne crkve.

 

 

Kruna susreta u župnoj crkvi bila je  fotografija za spomen budućim naraštajima ispred oltara svetog Jurja klape, načelnika, župnika, đakona i našeg donatora gospodina Juraja Levačića.

Zapovjednik Marko Bralić u ime klape u spomenicu župe upisao je nekoliko rijeći kao trajan spomen na ovaj povijesni događaj.

Svi zajedno uputili smo se na koncert klape sveti Juraj i orkestra HRM u našu osnovnu školu. Na samom početku u ime Općine riječ pozdrava uputio je načelnik općine, čestitavši svim prisutnim zaštitnika općine i župe svetog Jurja mučenika, posebno istaknuvši kako je velečasni župnik Puškadija u protekla dva tjedna ovog mjeseca krstio jedanajstero djece.

Ovaj nesvakidašnji događaj našoj općini daje svijetlu budučnost u novim naraštajima djece.   Publika je burnim pljeskom i ovacijama još jedom pokazala kako takav način klapske  izbedbe odgovara njihovom glazbenom ukusu. Svi smo još jedno posvijedočili povezanosti sjevera i juga naše drage nam domovine i osječaja pripadnosti Hrvatskom narodu koje se očituje u rodoljublju i domoljublju. Na samom završetku koncerta klapa je izvela budnicu Ivana pl. Zajca „U Boj u boj“ nakon koje je riječ zahvale uputio vlč. Ivica Puškadija, župnik svim prisutnima. Posebno je  istaknuo i zahvalu onima koji su se ugradili u život i rad naše Općine kroz poroteklih 25 godina, načelnicima i opčinskim viječnicima na požrtvom radu za dobro naše opčine.

Župnik je tom prigodom naglasio dobru suradnju Općine i Župe kao i sve zajedničke projekte koji su ostvareni na dobro žitelja.  U spomen 450.obljetnice od prvog pisanog traga, župa je izdala 2013. godine pretisak povelje Nikole Zrinskog Sigetskog koja se predaje zaslužnim osobama i institucijama te primjerak iste župnik Ivica darovao je voditelju Klape za izuzetan rad u promociji Hrvatke glazbe i kulture. Okupljeno mnoštvo iniciralo je da takvih kulturnih događaja u našoj sredini treba biti što više.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43