ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

 

U našoj župi svetog Jurja mučenika 1. svibnja 2018. godine, održano je slavlje podjele svete Krizme.  Svečanu svetu Misu predvodio je preč. dr. Mario Kopjar, delegat Varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka.

 

 

Uz preč. Maria Kopjara  u misnom slavlju sudjelovali su dekan Štrigovskog dekanata, preč. Ivan Herceg, vlč. Ivan Vugrinčić iz Gornjeg Migaljevca, vlč. Stjepan Markušić iz Macinca koji je ispovijedao, župnik vlč. Ivica Puškadija i đakon Miro Denac.

 

 

Nakon ulazne procesije, koja je krenula sa župnog dvora u našu župnu crkvu izrečeni su pozdravni govori delegatu Varaždinskog biskupa  koji je u ime roditelja izrekla gđa. Marta Lončarić-Vinković, a u ime krizmanika krizmanici Dora Bratko i Mihael Horvat.

U svoj propovijedi  preč.dr. Mario Kopjar potaknuo je krizmanike da budu hrabri svjedoci vjere u Isusa Krista jer je Crkvi i društvu potreban njihov mladenački duh ispunjen darovima Duha Svetoga kojeg su primili neposredno nakon homilije u sakramentu Krizme. Sakrament svete Krizme primilo je ove godine 38  krizmanika iz naše župe, naše krizmenike, njihove roditelje i kumove i nadalje preporučamo u naše molitve.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31