ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

13.svibnja u našoj župi četrdeset i troje prvopričesnika slavilo je svoju Prvu Svetu Pričest.

Prvopričesnici su u svojim bijelim prvopričesničkim haljinicama došli na "gozbu  Kralja", svečanom procesijom uz zvuk zvona sa naše župne crkve i pratnju velikog broja vjernika. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. Ivica Puškadija, a koncelebrirao je mons.dr. Milan Šimunović,umirovljeni profesor na Teološkom fakultetu u Rijeci.

 

 

 

U svojoj homilji župnik Puškadija spomenuo je prispodobu o Gozbi kralja, a na kojoj poput uzvanika iz prispodobe sam Gospodin upozorava da bez prikladnog ruha nećemo moći prisustvovati na toj gozbi (usp. Mt 22, 1-14) aludirajući time na odijelo čistoće srca što su naši prvopričesnici imali jer su svoja srca oprali u Gospodinovoj milosrdnoj ljubavi u sakramentu pomirenja, kako i mi svi moramo imati uvjek na umu svećano odjelo za susret sa našim prijeteljem i Gospodinom Isusom Kristom. Župnik je spomenuo i jedan  primjer o žrti i ljubavi roditelja prema djeci, u primjeru i svjedočanstvu majke sa jednim okom a koji je posebno dotaknuo sve prisutne pa je iz mnogih oko potekla suza, želeći time posvjestiti ljubav koju roditelji nesebično daju svojoj djeci kroz njihovo odrastanje u vjeri. Župnik je istaknuo i Isusove rijeći koje bi trebale biti svima nama orijentir na uzburkanom moru života a nalazimo ih u zapovjedi ljubavi: „Ljubite jedni druge kao što sam ja Vas ljubio“.

 

Svoje uzbuđenje i radost zbog toga što po prvi puta u svome životu primaju Euharistijskoga Isusa prvopričesnici su izrazili pjesmom i recitacijama, a svoju spremnost i želju za primanjem Isusa izrazili su molitvom i ispoviješću vjere. Posebnu radost prvopričesnici su izrekli u zahvali roditeljima, napose majkama jer se tog dana obilježava Svijetski dan Majki. Liturgijsko pjevanje predvodilu su dječji zbor naše župe pod vodstvom našeg kantora Milovana, a kojima su se pridružili i sami prvopričesnici te skladnim pjevanjem dali hvalu Isus prijetelju malenih.

Svim prisutnima svoju radost prvopričesnici su izrazli pjesmom i koreografijom „Mi želimo uzdić Isusa“.

Čestitamo prvopričesnicima i roditeljima te se radujemo njihovom rastu u vjeri!

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31