ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Župna kateheza 25.05.2019. u 8.sati 6.i 7.r.,u 9 sati 4.i 5.r., 10.sati 3 i 2.r.,kateheza se održava u crkvi+++

Nedjelja Duhova - jedna je od najstarijih kršćanskih svetkovina Crkve. Nadomješta židovski blagdan Pentekoste, koji se slavio 50 dana nakon Pashe i kojim se slavilo sklapanje Starog Saveza na brdu Sinaj. Kršćani, katolici, pravoslavni i protestanti, slave Duhove pedeseti dan nakon Uskrsa. Slavi se i kao blagdan "rođenja Crkve".

 

Na samu svetkovinu Duhova svečanu Euharistiju u župnoj crkvi, ispunjenu vjernicima predslavio je mons. Leonard Logožar, umirovljeni svećenik i dugogodišnji štrigovski župnik i dekan. U koncelebraciji su suslavili župnik Ivica Puškadija, te umirovljeni svećenici preč. Ivan Kozjak i Josip Horvat.

Mons. Logožar u homiliji je istaknuo važnu ulogu Duha Svetoga koji vodi i upravlja Crkvom. Naglasio je također kako je Crkva sačinjena od ljudi koji su potrebni primati i davati oproštenje povezavši to sa slikom graditelja ove crkve koji su morali obrađivati kamenje da bi se uklopilo jedno s drugim i tvorilo kompaknu cjelinu te pozvao sve okupljene da se kao živo kamenje ugrađuju u duhovni dom te na taj način tvore zajednicu istinskih Kristovih svedoka.

Na Duhovski ponedjeljak u našoj župi se slavi blagdan posvete župne crkve, gdje se susrećemo sa našim nebeskim Ocem. Svečano misno slavlje predslavio je p. Mirko Kemiveš, kapucin, župnik sv. Vida u Varaždinu , uz koncelebracioju svih svećenika našeg dekanata na čelu sa dekanom preč. Ivanom Hercegom.

 

I prvog i drugog dana proštenja, propovjednici su u svojim homilijama potaknuli vjernike na živo svjedočanstvo vjere aktivnim sudjelovanjem u životu Crkvu, jer su kršćani  poslani navještati Radosnu vjest svima narodima jer ako smo iskreno predali svoj život u Božje ruke i prepustili se Njegovom djelovanju tada se u našem životu trebaju prepoznati plodovi Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, velikodušnost, uslužnost, dobrota, krotkost, vjernost, blagost, uzdržljivost, čistoća. Upravo po plodovima Duha Svetoga postajemo pravi svedoci Uskrslog Gospodina.

 

Okupljeni narod nakon misa pošli su u ophod oko oltara Majke Božje Lauretanske moleći na svoje nakane i potrebe, uz pjevanje  marijanskih pjesama.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89