ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Župna kateheza 25.05.2019. u 8.sati 6.i 7.r.,u 9 sati 4.i 5.r., 10.sati 3 i 2.r.,kateheza se održava u crkvi+++

Na poziv prijateljskog pjevačkog zbora KUD-a SCT Ljubljana, uputili smo se 26. svibnja 2018. godine u Ljubljanu. Krečući u jutarnjim satima prema odredištu osjećala se vesela atmosfera koja je prevladavala cijelog dana sve do povratka kućama. Oko 10 sati prije podne dočekali su nas domaćini, Nada Šimunković, koja je organizatorica i poveznica naših zborova, te predsjednik KUD-a SCT, Andrej Kerin. Nakon dobrodošlice krenulo se u razgledavanje Ljubljane i posjet njihovom muzeju, te zajednički ručak i slobodno poslijepodne do tonske probe u dvorani župe u Podutiku, gdje je i održan samostalni koncert u 18 sati.

 

Pripremajući se dulje vrijeme za takav nastup, želja nam je bila da svojom raznolikošću programa zainteresiramo slušateljstvo za različitost izvođenja višeglasnih sakralnih i svjetovnih skladbi što smo i uspjeli. U programu je sudjelovao ženski dio našeg zbora, muška vokalna skupina i cijeli mješoviti zbor. Šećer koncerta bile su tri skladbe izvedene na saksofonu u interpretaciji Hane Perko i pratnji prof. Jelene Horvat. Nakon vrlo uspješnog koncerta nastavljeno je druženje s pjevačima SCT Ljubljana do kretanja prema Međimurju u kasnim večernjim satima.

Samo zajedništvo i suradnja mladih i starijih članova zbora može pridonjeti uspjehu kakav smo i očekivali.

 

 

Milovan Horvat

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 87