ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Župna kateheza 25.05.2019. u 8.sati 6.i 7.r.,u 9 sati 4.i 5.r., 10.sati 3 i 2.r.,kateheza se održava u crkvi+++

Župna zajednica proslavila svečano, uz veliki broj vjernika  blagdan Tijela i Krvi Gospodina Isusa Krista. Slaveći taj blagdan posvijestili smo si  cijenu kojom je otkupljen naš život, koliko je veliko ljudsko dostojanstvo pokazuje nam Isusova žrtva na križu. Svoj život, svoje tijelo i krv, sve što je imao Gospodin nam je darovao, zbog neizmjerne ljubavi, na križu. Životom nam je otkupio život. Iz ljubavi prema nama podnio je strašnu muku i smrt na križu. Tu nije bio kraj. Nakon tri dana Isus je uskrsnuo pobijedivši smrt. Isus je prije svoje smrti ustanovio sakramenat svoje prisutnosti – Euharistiju u kojoj je živ i prisutan kad god je slavimo njemu na spomen.

 

 

Svetu misu predvodio je naš župnik, velečasni Ivica Puškadija koji je u homiliji približio značaj svetkovine Tijelova objasnio i približio vjernicima smisao Euharistije u svakidašnjem životu, posebno je istaknu konkretnu  usporedbu o svećeniku koji je lječnik duše i bude u timu bolničkog osoblja, a Isus jest onaj koji ozdravlja. Sveta euharistija je najveća tajna naše vjere, uvjek trebamo pristupati sa pobožnošću, strahopoštovanjem i osobnom vjerom.

Nakon sv. Mise uslijedila je zajednička procesija svih prisutnih vjernika. U procesiji su sudjelovali članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava Lopatinec, Zasadbreg i Vučetinec noseći Nebo nad Presvetim kojeg je nosio župnik i đakon, a ispred Presvetog, dostojanstveno su koračali ovogodišnji prvopričesnici i prvopričesnice obućene u bijele haljine, posipajući latice ruža, ostavljajući tako trag kuda je sve prošao Isus u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Procesija je prošla kroz četiri postaje do pila Sv. Antuna u Lopatincu, općine, župnog dvora  župne crkve, na kojima se molilo da Bog zaštiti naša sela i gradove od gladi, kuge, rata, bolesti, i svih drugih zala, te se na svakoj postaji čitala  Riječ Božja nakon koje je župnik sa Presvetim Oltarskim Sakramentom blagoslovio  prisutni narod.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 91