ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Poštovani župljani sestre i braćo, prisjeti ćemo se i ove godine po 10. puta žalosnog dana za čitavu našu župu 4.6.2008. kada se je urušio čitav  zvonik,  i 2/3 župne crkve. Od tada do danas djela govore više nego rijeći.

Pozivam Vas kao župnik da zajedno dadnemo slavu Trojedinom Bogu i Bl. Djevici Mariji čudotvornoj Gospi Lauretanskoj, ovog  ponedeljaka 4.06. u 18.00. sati  budite dionici misnog slavlja u našoj obnovljenoj župnoj crkvi. Misna nakana je molitva za sve dobočinitelje koji su se ugradili u ovo sveto zdanje kod obnove.

Želim podjelititi i jedno razmišljanje našeg župljanina i prof. Danijela Kralja koje ocrtava najvažnije trenutke koje smo zajedno proživljeli, okrenimo se dragi župljani prema budučnosti, radujući se svakom novom danu i susretu sa živim Bogom u našoj prekrasno obnovljenoj Crkvi!

Vaš župnik

 

„Prošlo je deset godina od urušenja naše crkve kad smo svi bili tužni i žalosni. Te srijede 4. lipnja 2008. godine trebalo je biti jak i ustrajati u nadi i premda u počecima obnove crkve nije bilo lako, nismo se predavali. Čudesno sačuvani lik Majke Božje Lauretanske pokazao nam je da nas Bog vodi do spasenja i obnove i prepoznali smo taj znak koji nam je putokaz da kao Crkva krenemo naprijed, a Crkva smo svi mi koji slijedimo Isusa zajedno sa svojim župnikom.

U obnovi su sudjelovali mnogi župljani naše župe, ali i iz drugih mjesta i svima smo neizmjerno zahvalni, a osobitu zahvalnost zaslužuje gospodin Juraj Levačić i naš župnik vlč. Ivica Puškadija koji je u najtežim trenucima najprije prihvatio Božji poziv da postane župnik naše župe, a onda i marljivo krenuo raditi. Od srca mu hvala što se nije predao, već je imao Kristovu snagu da nas vodi i ohrabruje kao i njegov prethodnik preč. Ivan Kozjak, tako da smo već 19. prosinca 2010. godine proslavili svečano euharistijsko slavlje i povratak u obnovljenu crkvu koju je 16. svibnja 2016. godine varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak i posvetio.

Naravno, bez pomoći Gospodnje ništa ne bi bilo realizirano kao ni bez naše čvrste vjere koja nas jača u svim našim krizama i potonućima. U toj istoj vjeri deset godina kasnije rastemo i veselimo se novim misnim slavljima, osobito proštenjima kad nam dolaze brojni hodočasnici i potvrđuju nam da nam je Bog dao vrlo lijepu crkvu, jednu od najljepših, u koju uvijek s radošću dolazimo i odlazimo duhovno jači. Tamo gdje je prisutna vjera u Uskrslog Spasitelja Isusa Krista, događaju se mnoge lijepe stvari, zato molimo Gospodina i Majku Božju Lauretansku da nas i dalje prate i štite na našim putevima kako bismo u svaki novi dan i u sve izazove krenuli radosni i tako jedni drugima bili nositelji svjetlosti“.

prof. Danijel Kralj
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5