ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Župljanin naše župe Nenad Šajnović iz Zasadbrega nakon četri godine priprave uputio se na životno hodočašće  i to putevima sv. Jakova,“ El camino de Santiago“.


 

Put je započeo 2. lipnja ove godine i traje gotovo mjesec dana, a  dug 785. km, taj put prolazi se u pješaćenju, molitvi i razmišljanju. Neposredno prije samog polaska došao je primiti  blagoslov od Boga, da sretno započne svoj hodočasnički put i da ga sretno dovrši, blagoslov mu je podjelio župnik vlč. Puškadija. Svim ga župljnima preporučamo u molitve!

Na svom Facebook profilu napisao je status koji govori o samom početku putovanja:

-Dragi moji, svanuo je dan koji sanjam 4 godine ….. sjedim u Parizu i čekam avion koji će me odvesti do gradića Saint Jean Pied de Porta koji se nalazi na jugozapadu Francuske gdje sutra ujutro započinjem svoj Camino de Santiago cipelcugom i s ruksakom na leđima. Svima veliko hvala, najviše mojim curama Mihaeli i Luciji, obitelji, prijateljima, na podršci, lijepim željama, pomoći, istaknuo je na profilu.

Po povratku naš župljanin Neno  zaželio da podjeli svoje iskustvo hodočasničkog puta svim župljanima na misi zahvalnici koje će biti služena u župnoj crkvi Sv. Jurja, mučanika u Lopatinu.

http://www.stellamaris-naklada.com/hr/hodocasca/buen-camino!,106.html


 


  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6