ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Župna kateheza 25.05.2019. u 8.sati 6.i 7.r.,u 9 sati 4.i 5.r., 10.sati 3 i 2.r.,kateheza se održava u crkvi+++

10. lipnja 2018. godine u Svetoj Mariji je održana 20. smotra pjevačkih zborova i vokalnih skupina Međimurske županije. Na njoj već dugi niz godina sudjeluje naš Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu sa svojim mješovitim zborom i muškom vokalnom skupinom. Ove godine je voditelj zbora Milovan Horvat odlučio našu mušku vokalnu skupinu prijaviti za državnu smotru, dok je mješoviti zbor nastupio revijalno.

 

 

Selektor Robert Homen je s vrlo velikom pozornošću otpratio čitav program u kojem su nastupili zborovi i vokalni sastavi naše županije u raznim kategorijama i odlučio tko će predstavljati našu županiju na državnim natjecanjima. U kategoriji pjevačkih zborova to su Pjevački zbor 'Josip Štolcer Slavenski' – Čakovec i Pjevački zbor Josip Vrhovski  - Nedelišće, u kategoriji folklorni mali sastavi - Ženska vokalna skupina KUU 'Veseli Međimurci' Čakovec, Muška vokalna skupina KUD-a 'Katruže' Ivanovec je predstavnik u kategoriji Izvorne pučke glazbe, a u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi to je naša  muška vokalna skupina pod vodstvom Milovana Horvata. Već nakon smotre mogli smo naslutiti na okruglom stolu da bi mogli na državno natjecanje, no čekali smo pisano izvješće selektora koje je stiglo prije nekoliko dana.

Ova vijest nas je vrlo obradovala i dala potvrdu tome da se u našem zboru radi vrlo kvalitetno i marljivo. To je sada prilika da svoje potencijale odmjerimo s drugim malim sastavima na državnoj razini i predstavimo svoj kraj ljubiteljima glazbe. Državno natjecanje će biti u Sisku od 10. - 11. 11. 2018. u Sisku pa naši „dečki“ imaju dovoljno vremena za pripremu glasnica za 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava.

Čestitamo našim pjevačima i voditelju Milovanu Horvatu!

 

predsjednica Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu

Marta Lončar - Vinković

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow