ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++Hodočašće u Češku 27.08.-31.08.2019. imamo dva slobodna mjesta sve informacije možete dobiti u župnom uredu+++

 

U nedjelju 30. rujna 2018. godine vlč. Miro Denac proslavio je svoju mladu misu u rodnoj župi sv. Martina biskupa u Donjoj Voći gdje je i dan ranije zaređen za svećenika. Misi je prethodio roditeljski blagoslov uz procesiju prema župnoj crkvi. Velikom euharistijskom slavlju uz mnogobrojne domaće župljane, obitelj mladomisnika i donjovoćanske udruge nazočili su i župljani i pjevački zbor Svetog Jurja na Bregu. Na misi je sudjelovao i župni zbor domaćina „Ljubav i mir“ uz suslavlje mnogobrojnih svećenika. U uvodnom dijelu mise među ostalima svoju je čestitku i zahvalu u ime naših župljana izrekla Marija Jambrović, dok je u navještanju Božje riječi sudjelovao naš župljanin Danijel Kralj pročitavši prvo čitanje. U svojoj homiliji vlč. Ivica Puškadija pozdravio je sve okupljene i izrekao prigodne riječi kao mladomisnikov mentor.

Između ostalog, istaknuo je životni i duhovni put mladog svećenika te kako svi možemo biti radosni, ponosni i zahvalni Gospodinu, Majci Božjoj i svetom Martinu, zaštitniku Župe Donja Voća, na daru svećeništva. Mladomisnik Miro Denac ponos je svoje obitelji, rodbine, prijatelja, svih župljana rodne Donje Voće, Svetog Jurja na Bregu gdje je bio bogoslov i đakon, ali i cijele Varaždinske biskupije, naše domovine i Katoličke Crkve. Vlč. Puškadija poručio je mladomisniku neka uvijek upamti samo dobro i neka hrabro slijedi Isusa Krista u svom svećeničkom zvanju koje je velika čast, ali i odgovornost te da će ga i dalje pratiti naše molitve na njegovu putu u Gospodnjem vinogradu.
Za vrijeme svete mise vlč. Denac nije skrivao svoju radost i veselje pa je i na kraju euharistijskog slavlja u vrlo emotivnom govoru zahvalio svima koji su ga podržavali i koji ga i dalje podržavaju u njegovu životu i na putu do svećeničkog poziva kao i svima koji su uložili mnogo truda i napora da ovo veliko slavlje bude toliko svečano i radosno. Vrijedilo je izdržati sve i novi mladomisnik zasigurno će biti vjeran i vrijedan služitelj Gospodinu i svoju će službu obavljati s ljubavlju prema Bogu i čovjeku uz geslo koje je odabrao za svećeničko ređenje „O ljubavi tvojoj, Gospodine, pjevat ću dovijeka!“ Župa Sveti Juraj na Bregu mladomisniku će iskazati svoju zahvalnost i čestitati mu u nedjelju 7. listopada na nedjeljnim svetim misama koje će vlč. Miro Denac osobno predvoditi.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow