ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U nedjelju 7. listopada 2018. godine, na blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, mladomisnik vlč. Miro Denac proslavio je tri svete mise prema redovitom nedjeljnom rasporedu, i to dvije u župnoj crkvi i jednu u Zasadbregu. Veliko euharistijsko slavlje uveličali su uz suslavlje našeg župnika vlč. Ivice Puškadije i naš župni zbor pod vodstvom Milovana Horvata, općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović, Juraj Levačić te mladomisnikova obitelj i ostali naši župljani koji su svojim sudjelovanjem pozdravili predvoditelja mise.

Vlč. Denac ponovno je, kao i prošle nedjelje u rodnoj župi u Donjoj Voći, na slavlju mlade mise pokazao svima pravi put kojim treba slijediti Gospodina unatoč svim preprekama koje nas u životu prate. U svojoj propovijedi mladomisnik je iznio duhovne misli iz Evanđelja kako je u braku muškarca i žene neophodna obostrana ljubav, razumijevanje i povjerenje i kako muž i žena postaju jedno uz Božju nazočnost i u dobru i u zlu. Govoreći o zajednici ljubavi, ponovio je da što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja, no čovjek današnjice često krši Gospodnje zapovijedi pa se ne zna suočiti s krizama i onda dolazi do rastava braka. Upravo zato muž i žena trebaju slušati jedno drugo kako bi zajednički pronašli rješenje za svaki problem koji ih muči i tada će biti mnogo sretniji. Molitva vjernika bila je namijenjena za mladomisnika i njome smo mu svi poželjeli da ga Gospodin prati i čuva na putu svećeništva.

Na kraju svečanog misnog slavlja u ime svih župljana svoju je zahvalu pročitao pjesnik Danijel Kralj, a vlč. Denac uzvratio je zahvalom svima koji su ga pratili i podržali rekavši kako će nam biti redoviti gost na proštenjima i kako će mu Župa Sveti Juraj na Bregu ostati u lijepom sjećanju jer ovdje je mnogo toga naučio kao što smo i mi naučili od njega.

Župnik Puškadija također je zahvalio mladomisniku koji je dobio i prigodne poklone u znak zahvalnosti i za dugo sjećanje na trenutke koje je proveo s nama u službi bogoslova i đakona. Ovo misno slavlje svi ćemo dugo pamtiti i sjećat ćemo se emocija koje su obilježile euharistiju. Ponosni smo na novog mladomisnika, a suze, koje su potekle nazočnim vjernicima, bile su suze tuge zbog njegova odlaska, ali i suze radosti zbog svih lijepih trenutaka koje smo s njim prošli i želimo mu mnogo Božjeg blagoslova, sreće, zdravlja i uspjeha u novoj sredini.

Danijel Kralj, pjesnik

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow