ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U subotu 10.11. ove godine upriličen je već tradicionalni susret u organizaciji Župe i Župnog caritasa za naše župljane koji su prošli prag osamdesete godine života. Sve je započelo u župnoj crkvi pojedinačnom svetom ispovjedi, klanjanjem pred Presvetim koje je predvodio đakon Dario, a molitvena nakana bila je za sve bolesne župljane kao i one u različitim poteškoćama bilo tjelesnim bilo duhovnim.

 

 

Središnji događaj bila je sveta misa koju je predslavio župnik Puškadija,a u kojoj je na poseban način obratio se našim župljanima potičući ih da mole, da prikazuju svoje boli i trpljenja za župnu zajednicu, jer na taj način još više međusobno rastemo u vjeri, i svijedočenju Isusa Krista kroz dobra djela kojima pokazujemo Kristovo lice današnjem svijetu.

Poslije homilije  župnik je podjelio bolesnično pomazanje svima prisutnima koji su sa radošću i vjerom pristupili, uzdajući se u pomoć od Boga Trojedinog. Na samom završetku mise svi zajedno napravili su sliku ispred oltara Majke Božje Lauretanske uzdajući se u njezinu pomoć i zaštitu, te da posreduje kod svog sina Isusa Krista za pomoć u nošenju križa zrele dobi i bolesti koja je neminovna za dob u kojoj žive.

Župnik je  svima prisutnima podijelio crvene ruže kao mali znak zahvale za dobro koje čine za sve nas župljane. Susret je završio u druženju uz domaće kolaće i čašicu razgovora uz želju da se i sljedeće godine nađu na istom mjestu. Neka ih Gospodin blagoslovi i čuva, te ih nađe i budne i pripravne u onaj čas kade treba poći sa ovog svijeta na posljednje putovanje života.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow