ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ U prodaji župni kalendari za 2021.,god. možete si pribaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme +++

Polazak ispred župne crkve u 7,00. Vožnja preko Varaždina i Ivanca do Lepoglave te dalje do Pregrade.  Pregrada, grad s nešto više od 7000 stanovnika smjestila se u najzapadnijem dijelu Hrvatskog zagorja između Maceljske gore i rijeke Sutle. Podno Kunagore niklo je naselje i župa Pregrada. Razgled župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, zvane ”Zagorska katedrala”.  Sveta misa. Pauza.

 

 

Nastavak putovanja autobusom do grada – utvrde - dvorca Velikog Tabora. Prvotni dio potječe najvjerojatnije iz sredine 15. stoljeća, ali su dogradnje bile i u 16., 17. i 18. stoljeću. Bio je najzapadniji dio fortifikacijskog sustava koji se protezao do istočnog dijela Ivanšćice.  Po dolasku do Tabora slijedi razgled dvorca poznatog po mnogim obiteljima (grofovi Celjski, Ratkajevi...)

Po završetku razgleda ručak u obližnjem restoranu te slobodno vrijeme za šetnju. Hrvatskom zagorju, Gospe Snježne. Razgled i vrijeme za molitvu.

Po završetku posjeta povratak u Sveti Juraja na Bregu. Povratak se očekuje u večernjim satima.

 

Cijena po osobi: 200 kn

Cijena uključuje:

-prijevoz kvalitetnim autobusom na navedenim relacijama

-ulaznicu za dvorac Tabor

-ručak u restoranu ”Grešne gorice”(juha, glavno jelo, desert i čaša vina)

-pratitelja na putu

 

Za sva pitanja javiti se u župni ured.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10