ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

 

Proslava blagdane svete Cecilije ove godine obiluje događanjima. Tako je naš crkveni zbor trostruko proslavio blagdan zaštitnice crkvene glazbe.

U subotu 17. studenog navečer u 17.00 sati u crkvi sv. Ane u Hlapičini (župa Sveti Martin na Muri) održan je susret župnih zborova Štrigovskog dekanata.  Idejni začetnik održavanja ovog susreta je naša Župa i Župni zbor, a ove se godine susret po prvi puta nakon šest godina održao van naše župe.

Na početku susreta  župnik i dekan preč. Ivan Herceg imao je službu riječi.
Uz mnoštvo prisutnih bili su i mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije, župnici dekanata te naš župnik vlč. Ivica Puškadija i đakon Dario Levanić. Također su bili prisutni i predstavnici civilne vlasti.

Nastupili su slijedeći zborovi: zbor župe sv. Ladislava i Marije Kraljice Mursko Središće, zbor župe Pohoda Blažene Djevice Marije, zbor Sv. Marko  iz župe Selnica, zbor iz Hlapčine (župa Sveti Martin na Muri), župni zbor župe Sveti Martin na Muri, zbor mladih župe Sveti Martin na Muri, naš zbor i muška vokalna skupina.

Na sam blagdan sv. Cecilije u 18 sati bila je služena misa za sve pokojne članove zbora u našoj župnoj crkvi kojoj su nazočili gotovo svi pjevači našeg zbora. Župnik je zahvalio svim pjevačima na trudu i radu kroz čitavu godinu i poželio daljnji uspješan rad zbora na veću Slavu Božju. Na kraju mise je pjesnik Danijel Kralj na svoj način, kroz pjesmu i čestitku izrekao svoju zahvalu zboru. Nakon mise je župnik upriličio prigodni domjenak pa je druženje potrajalo još neko vrijeme u veselom i vedrom raspoloženju, naravno i uz pjesmu.

 

U nedjelju, 25.11.2018. održan je festival svete Cecilije u Varaždinskoj katedrali pod nazivom „Božansko milosrđe“ gdje je također, između 19 zborova naše biskupije,  nastupio naš zbor i muška vokalna skupina, naravno pod vodstvom kantora Milovana Horvata. Službu Večernje predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, a nakon koje su uslijedili nastupi zborova.

Prema svemu što smo u ovih dana mogli čuti od drugih zborova i našeg zbora, možemo s pravom biti ponosni na naše pjevače i kantora, jer se uz brojnost pjevača odlikujemo kvalitetnim četveroglasnim pjevanjem, koje je prepoznato u našoj biskupiji, a i van nje. Zahvaljujemo svima koji nas podržavaju u našim nastojanjima da svojim pjevanjem slavimo Boga.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54