ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

I ove godine okupila nas je radost rođenog Isusa u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika, na božićnom koncertu, 26. prosinca 2018. godine. U zajedništvu i veselju produžili smo ovaj božićni ugođaj te ispunili svoja srca božićnim pjesmama. Nemojmo dopustiti da nas brige, poteškoće i obaveze odmaknu od tek rođenog Isusa. On nam daje nadu, utjehu i ljubav.

 

Božićni koncert na Štefanje već je tradicija župe i općine, što smo mogli vidjeti po broju posjetitelja, ne samo iz naše župe već i iz susjednih župa. Kako je koncert odmicao moglo se vidjeti na licima ljudi da uživaju, što izvođačima daje vjetar u leđa i poticaj da i sljedeće godine pripreme božićni koncert.

Pri samom kraju koncerta svim izvođačima, a posebno voditelju zborova Milovanu Horvatu, župnik Ivica Puškadija zahvalio je na uloženom trudu i radu za ovaj koncert. A nakon župnika nekoliko riječi uputila nam je predsjednica zbora Marta Lončar – Vinković.

Hvala članovima Mješovitog pjevačkog zbora, Muške vokalne skupine i Dječjeg zbora na uloženom trudu i pripremi koncerta. Potrebno je zahvaliti i vanjskim suradnicima ovog koncerta, koji svake godine sudjeluju i također ulažu svoje vrijeme za pripremu koncerta: KUU Zasadbreg (tamburaški orkestar i ženska vokalna skupina) i njihov voditelj Miroslav Novak, Hana Perko (saksofon), Jelena Horvat (klavijature) i Bruno Fortner (gitara).

Nakon koncerta svi izvođači i posjetitelji druženje su nastavili u Domu kulture “Jurica Murai” u Pleškovcu.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15