ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Blagdan je Svete obitelji. Vječni Bog izabrao je obitelj kao mjesto gdje će se utjeloviti, postati jedan od nas. Obitelj je mjesto rođenja i put čovjeka. Ona je prema Božjem planu istinsko mjesto  života. Čak i kad nije prihvaćena, i kad za nju nema mjesta u svratištu, kao u Betlehemu, ona je i u štalici i hladnoći, mjesto topline, kutak raja na zemlji. Obitelj je utočište i kada mora bježati u progonstvo, u Egipat. Obitelj je mjesto u kojem se uči primati i davati, govoriti i šutjeti, boriti se i praštati, ljubiti i darivati svoj život. U obitelji se uči radovati i slaviti život. U obitelji se uči suosjećati, tugovati i plakati s drugima i za druge. Obitelj je doslovce temelj čovjekog života i blago čovjeku koji ima  dobru obitelj.

Današnji ulomak  iz Lukinog evanđelja prikazuje nam Isusa koji se ponovo, kao i inače, po običaju svoje obitelji, za blagdan Pashe, nalazi u hramu. Nakon što je Isus strašno zabrinuo Mariju i Josipa, jer je bez njihovog znanja, sam, s dvanaest godina, ostao u hramu, vraća se s njima u Nazaret, gdje im je bio poslušan.

Prije toga im je dao dobro promisliti: ” Niste li znali da mije biti u onome što je Oca mojega?” Isus nas poučava da svaki život, njegov i svakog čovjeka, pripada Bogu, Ocu.

Djeca uistinu pripadaju Bogu! Bez Boga, darovatelja života, nebi bilo života. Bog nam ih je darovao, povjerio. Upravo je zato, dok odgajamo i učimo svoju djecu, važno blagoslivljati ih i predavati u molitvi u Očeve ruke. On, Otac nebeski, više ih i čišće ljubi i od nas, koji bi za njih dali sve.

Učimo ih moliti i raditi! Pokažimo im gdje je istinski čovjekov dom! I oni koji nemaju, ili nisu imali dobru obitelj, mogu je prikazati Ocu, koji ih ljubi te i oni mogu naći istinsko ozračje obitelji u Svetoj obitelji! Ukazujmo djeci na primjer Svete obitelji kako bi i pored naših ograničenosti imali pravi uzor.

U svojoj ljudskoj slabosti, mi kao očevi i majke, sigurno ćemo mnogo puta pogriješiti, ali ako ćemo svoju djecu predavati Gospodinu i njegovor Majci iz dana u dan, oni će pronaći pravi put.

Neka Gospodin blagoslovi sve obitelji i sve ljude, jer svi smo se rodili u obitelji. Molimo za ozdravljenje svojih obitelji. Odlučimo ih strpljivo, molitvom i radom, čitanjem i promišljanjem izgrađivati i Gospodin će blagosloviti naša nastojanja.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow