ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ 25.01. Vjerunauk firmanika u 8.00.,u župnoj dvorani, prvopričesnici vjerunauk u crkvi 8.45.prva grupa, u 9.30. druga grupa +++

Svetkovina Marije Bogorodice - Na kraju i početku...


Na kraju smo jedne godine. Zahvalimo Gospodinu za sve dobro koje nam je darovao! Zahvalimo ljudima koji su nam učinili dobro, posebno najbližima, čija se djela ponekad uzimaju zdravo za gotovo.
Zamolimo oproštenje od Gospodina! On nam želi oprostiti! Zamolimo oproštenje od ljudi koje smo povrijedili i učinili im neko zlo! Oslobodimo se za korake koji su pred nama.

Krenimo hrabro naprijed u novu godinu, s Božjim blagoslovom! Blagoslovimo svoje obitelji, svoju djecu, ženu, muža, svoje mjesto, svoju domovinu, svijet koji je Gospodin stvorio! Krenimo s pogledom u budućnost, s blagoslovom Božjim

Put velikom otajstvu Božića, o kojem ovih dana pjevamo, koje slavimo, započeo je Marijinim pristankom na Božju ponudu: ”Začet ćeš i roditi Sina...” Iz krila Očeva, iz zajedništva Presvetog Trojstva, Isus – Riječ Božja – Emanuel, utjelovljuje se u krilo Marijino i tako postaje bogočovjekom. Upravo zato jer je Isus pravi Bog koji se rodio od Djevice Marije, ona je Bogorodica. Na početku nove godine slavimo blagdan Marije Bogorodice.

Evanđelje po Luki pred oči nam stavlja pastire koji su nakon anđelovog navještaja pohitili potražiti i našli Mariju, Josipa i novorođeno Dijete u jaslama. Očito su bili obasjani Božjim svjetlom kada su u skromnosti jaslica mogli prepoznati novorođenog Spasitelja i Kralja i o njemu tako oduševljeno svjedočiti. Marija je pak sve što je vidjela i čula pohranjivala u srce i promišljala o tome. Ove proročke riječi trebat će joj u teškim trenucima koji će je čekati...

Sve Vas koji ovo čitate, koji ste radosni, a i Vas koji ste možda u brizi, tuzi, teškoćama neka dodirne ovaj divni Božji blagoslov: 
”Neka te blagoslovi Gospodin
i neka te čuva!
Neka te Gospodin licem svojim obasja, 
milostiv ti bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na te
i mir ti donese!”

Sretna Vam Nova godina!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow