ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Bogojavljenje - Tri kralja

 

Tri mudraca ili kralja slika su čovjeka koji  traži Boga. Boga se može otkriti promatrajući Njegove zvijezde...  Može ga se  otkriti  u ljubavi i istini njegove riječi.... Boga se može tražiti i otkrivati  u dubinama vlastitog srca koje je stvorio tako čudesno. U dubini savjesti gori Božje svjetlo koje osvjetljuje putove našega života. Važno je držati otvorene oči i promišljati; otvorene uši i slušati Riječ i svoje srce u kojem Gospodin  šapuće.

Svetkovina Tri kralja ili Bogojavljenje pred nas stavlja događaj Božića. Isusu u jaslama, Mariji i Josipu, nakon dugog puta i traženja dolaze mudraci kojima se zvijezda na trenutak, po Božjem promislu sakrila, da bi im još jače zasjala i pokazala gdje se rodio Bog i čovjek, Spasitelj – Isus!

Puni radosti padaju ničice pred Dijete – Kralja nad kraljevima, poklone mu se i daruju mu zlato, tamjan i smirnu! S njima su mu nesumnjivo darovali i svoje srce! Eto to je i nama činiti!

Tražimo Gospodina u svojim danima, ma kakvi oni bili! Tražimo ga u radosti i u žalosti.  Ako prolazimo i kroz tmine života neka nas žeđ srca vodi, kako je pisao sveti Ivan od Križa. U nama postoji duboka žeđ...za Bogom. Čovjek današnjice  pun je duboke praznine, kao rijetko kada u povijesti čovječanstva. Tu žeđ može utažiti samo Gospodin! Nikakva galama, izvanjsko veselje, gozbe i milijarde svijetlih žaruljica ne mogu rasvjetliti i ispuniti naše srce. I nakon svih slavlja smo još prazniji ako nas njegovo srce ne dodirne i ako njegov Duh u nama ne zapali vatru. Neka nam otvori oči srca te i mi s kraljevima i pastirima ničice padnemo pred njega  i poklonimo mu se! Padnimo pred jaslicama i svoje mu srce darujmo na dar.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow