ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++17.11.Roditeljski sastanak 2.razreda nakon poldanje mise u Crkvi+++Prodaja župnih kalendara od ove nedjelje 17.11.nakon mise u sakristiji ili u uredovno vrijeme na župnom uredu+++


Na spomendan sv. Valentina 14. 02. naša župna zajednica misnim je slavljem proslavila suzaštitnika. Središnje euharistijsko slavlje započelo je u župnoj crkvi u 11.00., koje je predvodio vlč. Stjepan Markušić, župnik pohoda Blažene Djevice Marije iz Macinca.

 

 

U prigodnoj homiliji koju nam je uputio istaknuo je neke važne odrednice iz života sv. Valentina koje ocrtavaju dubinu njegova lika koji je živio za Boga i bližnje pomagajući svima koji su bili u potrebi. Na kraju homilije vlč. Stjepan potaknuo nas je za nasljedovanje tog velikog sveca i mučenika iz prvih kršćanskih vremena. Svojim pjevanjem slavlje je uveličao i župni zbor na čelu s maestrom Milovanom Horvatom.

Na kraju misnoga slavlja domaći župnik, vlč. Ivica Puškadija izrekao je zahvalu predslavitelju, ostalim svećenicima iz dekanata, đakonima i svim prisutnim vjernicima koji su taj veliki događaj uzveličali svojim dolaskom. Posebnu zahvalu i imendansku čestitku župnik je uputio i svima onima koji nose ime njihova nebeskog zaštitnika sv. Valentina.

U 18.00.h zahvalnu sv. misu predslavio je mladomisnik vlč. Miro Denac, nekadašnji đakon naše župe, a sada župni vikar u župi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici. Propovijed nam je uputio đakon Dario Levanić koji je naglasio važnost nasljedovanja sv. Valentina povezujući njegov život posebno s mladima, a zaključio je sljedećim riječima: „Zato nam danas dragi vjernici osobito treba zagovor sv. Valentina, molimo posebno za naše mlade kako bi otkrili smisao i svoj životni poziv, ali i pronašli osobu s kojom će dijeliti dobro i zlo do konca svoga života.“

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow