ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Da uzdanju u Boga!  Ne oholom uzdanju u sebe!

(uz 6.nkg)

Prividan je uspjeh onih koji se uzdaju samo u sebe i svoje dobre veze te ne gledaju na Boga. Lažan je uspjeh onih koji čine zlo. Oni su glasniji i  čine se hrabriji od onih koji tiše prolaze  životom. Oni koji snuju spletke, rade zlo i kuju zlobne planove  puni sebe, pitaju: ”Gdje je Bog?” i ”Tko nam što može?” Takvima je jedina prilika obratiti se, pokajati se i promijeniti život dok još ima vremena ili riskiraju svoju vječnu propast.

Prorok Jeremija nam to ovako opisuje:”Proklet čovjek koji se uzda u čovjeka, i slabo tijelo smatra svojom mišicom, i srce svoje od Gospodina odvraća. Jer on je kao drač u pustinji: ne osjeća kad je sreća na domaku, tavori dane u usahloj pustinji, u zemlji slanoj, nenastanjenoj.” Iako takav  čovjek misli da ima sve strašno se vara i u velikoj je opasnosti.

S druge strane Jeremija opisuje čovjeka koji se uzda u Gospodina: ”Blagoslovljen čovjek koji se uzda u Gospodina i kome je Gospodin uzdanje. Nalik je stablu zasađenu uz vodu što korijenje pušta k potoku: ne mora se ničeg bojati kad dođe žega, na njemu uvijek zelenilo ostaje.”

Čovjek koji sve traži od Boga, koji ništa ne očekuje od sebe,  Božji je siromah kojem Isus obećava utjehu  i puninu života u svome Kraljevstvu. Naprotiv Isus oštro progovara onima koji su uvjereni u svoje bogatstvo, u svoju pravednost, u svoju silu te misle da imaju sve i da im Bog nije potreban: ” Ali jao vama, bogataši: imate svoju utjehu! Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete! Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Jao vama kad vas svi budu hvalili! Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.”

Blago onima koji zbog Gospodina, zbog istine, zbog borbe za život i danas podnose velike poteškoće, izrugivanja u našem društvu, čeka ih velika nagrada: ”Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega! Radujte se u dan onaj i poskakujte: evo, plaća vaša velika je na

nebu.” Ta plaća ”na nebu”  jedino je što može opravdati smisao naših napora na zemlji. Utopija je gledati samo zemaljsko! Vječnost je realnosti i istina. Bez vječnosti sve bi bilo praznina...

Mijo Rak

 

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow