ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Poštovani roditelji firmanika ove nedjelje 31.05. imat ćemo roditeljski sastanak nakon mise u 7.30. u crkvi +++ Župni vjerunauk firmanika subota 30.05. u 7.30. i prvopričesnika u 9.00. u crkvi+++

HRT 1 nedelja, 03.03.2019 09:58

Sv.Juraj na Bregu: Misa, prijenos

Općina Sv. Juraj na Bregu pripada Međimurskoj županiji, a smještena je u Gornjem Međimurju. U sastavu općine, jedne najgušće naseljenih u Hrvatskoj, devet je naselja.

Župna crkva sv. Jurja neizravno se prvi put spominje 1501., a 8. prosinca 1563. Nikola Zrinski Sigetski dao je darovnicu župniku Nikoli Ladani i njegovim nasljednicima u kojoj daruje zemlju, vinograd i polja za dostojni život svećenika koji su se dotada svake godine mijenjali. Darovao je i novčanu donaciju za obnovu župne crkve koju su porušili neprijatelji katoličke vjere.

Godine 1732. dolaskom župnika Ivana Mihanovića započeo je kult pobožnosti prema Majci Božjoj i gradnja kapelice Majke Božje Lauretanske na mjestu sadašnje crkve. Time je župna crkva postala proštenište. U zadnjoj fazi obnove crkve, 4. lipnja 2008., urušilo se dvije trećine crkve zajedno sa zvonikom.

Dolaskom župnika vlč. Ivice Puškadije, misnog predslavitelja, crkva je ponovno zasjala u svom starom sjaju i novom ruhu.

Producent: Draško Vrgoč

Redatelj:Neven Mihael Dijanežević

Urednik i komentator: Dragutin Siladi

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow