ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Ljubiti i moliti i za neprijatelje
(7.nkg)
Težina zadatka koji Isus daje svjedoči o istinitosti njegove nauke...
"Vama koji slušate velim: Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju."
Isus je svjestan da ga svi neće poslušati dok ovako beskompromisno govori o ljubavi. Ipak, za onoga koji želi slijediti Isusa nema drugog puta. I Isus se borio s onima koji su ga mrzili. Dokazivao je, obrazlagao, ostavljao ih je bez riječi svojom mudrošću. Ipak, ljubio ih je do kraja, bez primisli mržnje, sve do smrti na križu. 
Molimo i mi za one koji nas mrze, koji nas žele obezvrijediti ili umanjiti. Ljubimo ih kao Isus!Borimo se mudro, ali neka Isusova ljubav uvijek ostane u nama! To nije lako, ali je moguće i jedino ima smisla. Pozdrav iz Isusove domovine!
Mijo Rak

 


  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow