ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Iako nas Bog neizmjerno ljubi ne čekajmo s obraćenjem. Bez obraćenja nema spasenja. Božja dobrota i milosrđe prema čovjeku su neizmjerni, neshvatljivi, iznad svega što čovjek može pojmiti. Bog je Otac koji ljubi, brine,  čeka, doziva, prašta, podiže svoju djecu jer nas ljubi, do kraja, do  smrti svoga Sina na križu. U stotinama prigoda dodiruje nas  svojom riječi, u susretima s ljudima, u predivnoj prirodi koja se budi. Želi da ga prepoznamo u ljepoti cvijeta, toplini sunca, buđenju života, u čežnjama svoga srca. On jest. “Ja sam koji jesam!” On jedini jest, u pravom smislu riječi, a mi jesmo samo ako jesmo u Njemu, inače nismo. Prepoznajmo ga... Zahvaljujmo mu... Dopustimo mu da nam obrati srce lahorom svoga Duha. Neka nas toplina vatre Duha Svetoga griije u hladnim noćima i jutrima života. Otvorimo mu svoje srce. Dajmo sve od sebe, cijelo svoje biće te On postane prijatelj, gost, Gospodin, Kralj našega srca i cijeloga života. Poslušajmo kako nas  tišinom zove na obraćenje. Zbog nas... zbog naše sreće i smisla života, ne čekajmo. Danas  odlučimo i čvrsto pođimo Njegovim putom.

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow